Posebnim blokatorom spriječio zaključavanje skupih auta pa ih pljačkao po Zadru

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči za više teških krađa iz vozila.

Naime, jučer oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala, zatečena je i uhićena jedna muška osoba.

Blokirao zaključavanje BMW-a pa ukrao 43 tisuće kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 52-godišnjaka se sumnjiči da je 29. lipnja oko 12 sati u Ulici akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra, uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila – BMW (KA) da zaključa vozilo, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika, otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura.

Na isti način je dana 13. srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje vozila Mercedes ( ZG) u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije otuđio.

Iz Mercedesa ukrao 4200 eura

Nadalje, sumnjiči ga se da je 18. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u Ulici bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala, onemogućio zaključavanje Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4.200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.

Na opisani način 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...