Previše apartmana i restorana?: “U Zadru imamo oko tisuću sjedalica više”

Predsjednik Ceha ugostitelja Zadra Stipe Knežević u RTL-u Danas govorio je o cijenama i komentirao je li pao broj gostiju na Jadranu ove sezone.

“Na početku srpnja je i do 10 posto manje gostiju nego prošle godine. Nadamo se da će se sljedećih dana nadopuniti ta praznina i da ćemo normalno funkcionirati i ispuniti svoju kvotu kao i prošle godine”, kazao je Knežević te potvrdio da, kao i apartmana, na Jadranu ove godine ima i više restorana.

Tisuću mjesta više u restoranima u Zadru

“Mi u Zadru imamo oko tisuću sjedalica više. Taj kolač se mora dijeliti na puno više dijelova. Sigurno da nam puno manje ostaje nego što je to bilo prije kada je bilo tisuću mjesta manje”, kaže Knežević.

Smatra da Hrvatska nije skupo turističko odredište kada se pogledaju cijene u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. “Ali za domaće goste sigurno smo možda i skuplji. U odnosu na unutrašnjost Hrvatske, cijene znaju biti i do 50 posto više nego u njihovim mjestima”, kazao je Knežević.

“Tko voli, nek izvoli. Ovdje su puno veće obveze. U centru grada i u starim gradskim jezgrama plaćaju se viši troškovi pa i cijene moraju biti veće”, rekao je Knežević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...