Prije godinu dana napustio nas je Oliver Dragojević

Prošlo je godinu dana otkad nas je napustio velikan hrvatske glazbene scene – Oliver Dragojević. Bila je to nedjelja 29. srpnja kada je cijela Hrvatska plakala jer je izgubila ne samo velikog glazbenika, nego i velikog čovjeka. Na posljednju plovidbu tisuće ga je građana dostojanstveno ispratilo na posljednju plovidbu…

Obilježio je pedeset godina hrvatske glazbe, a u svojoj prebogatoj karijeri nanizao je čitav niz velikih festivalskih i diskografskih nagrada te brojne hitove koje si ga svrstali među najpopularnije hrvatske glazbenike.

Povodom tužne obljetnice, u njegovoj voljenoj Veloj Luci održat će se koncert ‘Trag u beskraju’, intimno druženje njegove obitelji, prijatelja, glazbenika, ali i njemu najvažnije publike.

‘Sve bi da da si tu
Barem jedan tren da vičnost bude
Da ti pratim trag u beskraju
Sve bi da da si tu…’

Stihovi su to jedne od najpoznatijih pjesama Olivera Dragojevića, ‘Trag u beskraju’, koji će danas, na godišnjicu njegove smrti, odjekivati na Pijaci ispred župne crkve sv. Josipa u njegovoj rodnoj Veloj Luci. Upravo na Korčuli održat će se koncert ‘Trag u beskraju’, manifestacija u njegovu čast, a koja će zapravo biti intimno druženje njegove obitelji, kolega i prijatelja, kao i tek stotinjak sretnika koji su uspjeli nabaviti ulaznice.

Bit će to zapravo tužno druženje jer će se obilježiti godina dana otkako nas je napustila glazbena legenda uz koju su odrastale mnoge generacije. Najteže će, a kako i ne bi, biti njegovoj obitelji – supruzi Vesni, sinovima Dini, Davoru i Damiru, ali i unucima, njih čak šestero, od kojih posljednjeg, Marka, nažalost nije imao priliku upoznati. Maleni Marko, prvo dijete njegova sina Davora, rodio se mjesec dana nakon djedove smrti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...