Recept nedjeljom; Cheesecake s limunom bez pećnice koji tako paše na +35 celzijevaca

Tijekom vrućih ljetnih dana nitko od nas ne voli provoditi mnogo vremena u kuhinji, no svejedno bismo se rado zasladili finim i laganim kolačima i tortama.

Srećom, postoji način kako pripremiti ljetnu tortu bez da palimo pećnicu. Dobra je vijest i ta što se naš cheesecake s limunom može pripremiti od lako dostupnih sastojaka koje gotovo uvijek imamo u svojoj smočnici.

Evo kako pripremiti ovaj osvježavajući desert.

Potrebni sastojci

150 grama keksa (preporučujemo Petite kekse, no mogu poslužiti i neki drugi koji u sebi sadrže maslac )
50 g maslaca
20 g šećera
1 vanilijin šećer
320 g sira mascarponea
korica jednog limuna
limunov sok od iscijeđena tri limuna

Priprema

1. Od keksa pravimo „koru“ tj. bazu torte, a sve što je potrebno jest samljeti kekse, bilo ručno ili u blenderu, dodati im otopljeni maslac i šećer.

2. Dobivenu smjesu potrebno je ravnomjerno rasporediti po odabranom kalupu za tortu i smjestiti na sat-dva u hladnjak kako bi postala čvrsta i kompaktna.

Što se tiče pripremanja kreme, potrebno je samo pomiješati preostale sastojke odnosno mascarpone, vanilijin šećer, koricu limuna i limunov sok.

Miješa se sve dok ne dobijemo čvrstu i jednoličnu smjenu, bilo ručno ili uz pomoć električnog miksera. Nakon što se prethodno pripremljena korica dovoljno ohladi, u kalup je potrebno dodati kremu i to je to.

Želite li da desert bude posebno osvježavajući, možete ga ukrasiti listićima metvice, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...