REGIUS FESTIVAL; Izvukli smo prve dobitnike, dijelimo još 6 ulaznica i boravak u kampu

Antena Zadar vodi vas na Regius festival, 12. i 13. srpnja u samom srcu Dalmacije.

Na predivnoj lokaciji rt Martinska nasuprot Šibenika čeka te nezaboravno iskustvo za sva tvoja osjetila. Na naš račun smjesti se u besplatnom kampu, uživaj u suncu, moru, druženju i najboljoj alternativnoj glazbi.

Stižu: Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i mnogi drugi!

LIVE SVIRKE:

Električni Orgazam
Jedan od najvažnijih rock bendova ovog podneblja, veliki Električni Orgazam, u svojoj karijeri dugoj gotovo 40 godina, po prvi put nastupa u Šibeniku, ovo ljeto na Regius festivalu! Uživo će predstaviti svoj prošlogodišnji hvaljeni album ‘Gde smo sad’ kojeg je kritika proglasila njihovim najboljim radom u proteklih 30 godina. Pjesme s novog albuma pomiješane s najvećim hitovima iz prvih 39 godina rada Gile, Ljuba, Banana, Švaba i Pače donose ovo ljeto na Martinsku i deveto izdanje Regiusa!

Eyesburn
Kultni beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn nakon višegodišnje kreativne pauze, prije 2 mjeseca okupio se u originalnoj postavi i odsvirao veliki povratnički koncert pred više tisuća ljudi u sportskoj dvorani Beograd. To je označilo povratak na scenu kroz velika vrata, na radost mnogobrojnih fanova duž cijele regije. Eyesburn je jedan od headlinera ovo ljeto na Regiusu, što će im biti prvi nastup u Hrvatskoj nakon 2013. god kad si svirali na zadnjem Terraneo festivalu. Ove godine odsvirat će samo 5-6 koncerata na najvećim festivalima u regiji (Exit, Arsenal, Belgrade Beer Fest…) a nastup na devetom Regiusu bit će im ekskluzivni nastup za Hrvatsku!

Zoster
Mostarska rock/reggae grupa Zoster, jedinstvena je pojava na ovdašnjoj muzičkoj sceni čije pjesme odlikuju lucidni tekstovi, naoko naivna poetika i duhovitost svojstvena Hercegovcima. Bend je na sceni od 2000. godine a nastup na devetom Regiusu bit će im ujedno prvi u Šibeniku. Do sada su izdali 4 hvaljena studijska albuma, i nastupali na svim važnim regionalnim festivalima (Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić …)

Sajsi MC
Trenutačno jedna od najaktualnijih ženskih rap izvođača u regiji Sajsi MC svoj premijerni šibenski nastup imat će na devetom izdanju Regiusa! Beogradska reperica koja je na sceni već 10 godina, obilježila je svoju karijeru melodičnim plesnim hitovima s provokativnim britkim tekstovima. iza sebe ima 2 EP-ja i 4 studijska albuma, zadnji izdan prošle godine naziva „Rad, rad i samo bleja“, te mnoštvo nastupa po najvećim regionalnim festivalima. Poznata je po svojim live nastupima, a šira javnost upoznala ju je nakon suradnje sa Severinom na hit singlu Silikoni. Najbolje od sebe i svoje diskografije Sajsi MC pokazat će ovo ljeto na velikoj bini Regius festivala.

Stoka
Pet godina je prošlo od zadnjeg nastupa Marina Ivanovića – Stoke u Šibeniku. U tih 5 godina svašta se događalo u njegovom životu, a za izdvojiti je odličan povratnički album “Stara škola kreka – iz tame u svjetlo”, veliki koncert povodom 20 godina karijere u Tvornici, te spektakularan zajednički koncert s Neredom u Domu sportova na koji se čekalo 20 godina. Na Regiusu Stoka će po prvi put repati svoj zadnji album, ali i provesti nas kroz najbolje od svoje respektabilne dugogodišnje karijere.

Cold Snap
Jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih metal sastava Cold Snap u svojih 16 godina postojanja nikad nisu svirali u Šibeniku! Ove godine, na devetom izdanju Regiusa, imaju svoj premijerni šibenski nastup na radost mnogobrojne dalmatinske publike. Ova Varaždinska petorka iza sebe ima više od 400 nastupa diljem Europe, 5 europskih turneja, 4 studijska albuma i više od 15 video spotova, a binu su dijelili s bendovima Limp Bizkit, Soulfly, Disturbed, Blind Guardian, Flogging Molly i dr. Prošle godine izdali su svoj hvaljeni album „All Our Sins“ koji će uz presjek bogate karijere predstaviti ovo ljeto na Regiusu u Šibeniku.

Them Moose Rush
Bjelovarski prog noise rock trio Them Moose Rush vlasnik je jednog od najboljih prošlogodišnjih rock albuma u regiji – hvaljene ploče “Don’t pick your noise”. Osim što su 4 puta za redom nastupali na najvećem rock festivalu u regiji, zagrebačkom InMusicu, ugledni Europavox uvrstio ih je među najveće europske rock nade u 2018. godini. Bend je trenutno na europskoj turneji (Njemačka, Češka, UK), a ovo ljeto po prvi put dolaze u Šibenik na Regius da uživo protresu gustu borovu šumu u kampu Martinska.

Piknik Park – Linkin Park Tribute Band
Piknik Park je mađarski Linkin Park Tribute bend iz Budimpešte koji postoji dugi niz godina i najpoznatiji je LP tribute u Europi. Svirali su gotovo po cijelom kontinentu po mnogim festivalima i klubovima, a više puta rasprodani koncerti u Zagrebu i jednom u Splitu, govore o količini štovatelja koje imaju u Hrvatskoj. Nastup na Regiusu bit će im prvi u Šibeniku. Koncerti Piknik Parka znače pjevanje u glas svih prisutnih od prve do posljednje pjesme i pružaju zaista nevjerojatan osjećaj. Duh Chestera Benningtona ovo ljeto živjet će na Martinskoj! ♥

DJ SETS:

Daboo
Splićanin s nizozemskom adresom prebivališta, Daboo, umjetnik je u pravom smislu te riječi. Osim što je DJ bavi se i produkcijom, vodi radio emisiju, radi kao organizator i promotor, te se stvaralački izražava kroz grafički i likovni identitet. Šibenčanima je poznat i kao glavni organizator Membraina, underground festivala koji četvrtu godinu za redom u Šibeniku promovira bass glazbu i srodnu kulturu. Upravo najbolje od europskog underground bass zvuka ovo ljeto prezentirat će na devetom izdanju Regius festivala.

Dreger Rofellos
Pustolov, veseljak, gastronaut, plus size model, numizmatičar.. tako za sebe kaže Rofellos dugogodišnji hip-hop aktivist, promotor, osnivač Hip Hop Unityja, utemeljitelj Dregermajster Crewa i još brdo toga! U zadnjih par godina bavi se svojim projektom Grime Croatia, koji je fokusiran na grime i diga najluđe cutove koje se mogu zalijepiti u jedan set. Rezident je na zagrebačkim programima Mic Drop i Mad Ting. Na Regiusu Rufi će nam odsvirati svoj masni i tvrdi UK set, s dozom inozemnog i regionalnog trap zvuka.

Radio Los Santos
Los Santos je splitski DJ tandem kojeg čine dvije hip hop radio “legende”: Pištolj Pero i Shakal von Njoč. Muzički ukus su izbrusili u eteru čuvenih radio emisija Radio Los Santos i Raplection, a uz to redovito organiziraju partije u splitskom klubu Kocka gdje su i ispekli DJ zanat. Ovo im je prvi nastup na Regiusu na kojem će biti zaduženi na dnevni „đir“ i glazbenu podlogu uz more i plažu.

Babilonska
Babilonska ćuli uši prema čudnovatim jazzerima, hip hopu i rifovlju iz najdubljeg grotla pakla. Time se bavi na frekvenciji Radio Studenta i u KSET-u, gdje organizira ZEZ, festival eksperimentalne mjuze i sound arta. S ekipom je pokrenula Subtilno, klupsku večer za ljubitelje brzih bass ritmova. Jedino pravilo za njene setove je šarenilo stilova i žanrova uvijek posluženo s daškom etna, i kada je prikladno, šakom basa. Prošle godine je skupila poker festivala na kojima je nastupala – Velvet, Seasplash, GnG i Ferragosto, a nastup na ovogodišnjem Regiusu bit će joj prvi u Šibeniku!

Škalja&Sokol
Škalja &Sokol tijekom proteklih godina postali su rezident puštači glazbe udruge PARK i prepoznatljiva lica u projektima Kulturaljka i Regius festival. Tako će i ovaj put, na kultnoj lokaciji Martinske, neopterećeni žanrom i glazbenim konceptom, biti zaslužni za najbolju zabavu prije, između i nakon bendovskog programa. Nema aftera do Škalja&Sokol aftera!

Festivalske ulaznice u pretprodaji koštaju 120 kuna, a na dan festivala 150 kuna.

Antena ukupno dijeli 10 ulaznica. Izvukli smo dobitnike prvoga kruga.

To su:

Simona Flegar plus pratnja

Ivan Paleka plus pratnja

Danas darujemo još šest ulaznica (3×2).

Dobitnicima pripada dvodnevna festivalska ulaznica i četverodnevni boravak u kampu.

Tagirajte sebe i osobu s kojom želite ići u komentar ispod članka na našem Facebooku, podijelite objavu na javno i pričekajte petak kada objavljujemo sretne ruke!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...