Rezime strašnog nevremena; Ozlijeđene 4 osobe, srušeno 156 stabala

Gradonačelnik Dukić održao sastanak Stožera Civilne zaštite.

Evo rezimea nevremena koje je u samo nekoliko minuta napravilo kaos na zadarskom području.

Najvažnije je istaknuti kako u ovom nevremenu nije bilo ljudskih žrtava te se uglavnom radilo o lakšim ozljedama. Iz OB Zadar izvijestili kao su u bolnicu zaprimljene 4 osobe s lakšim ozljedama povezanima s ovim događajem.

Do trenutka održavanja sastanka Stožera Civilne zaštite Grada Zadra, u PU zadarskoj, zaprimili su 36 dojava o srušenim stablima, jednu dojavu za srušeni krov te su zabilježen 2 havarije na moru, na sreću bez teških posljedica za ljudske živote. Također, uslijed nevremena nije bilo stradavanja na cestama.

Obavljeno je ukupno preko 60 vatrogasnih intervencija. Radilo su uglavnom o uklanjanju srušenih stabala s prometnica, automobila, krova, uklanjanju srušenih električnih stupova. Zapovjednik JVP Zadar, Šoša izvijestio je kako su sve glavne i većina sporednih prometnica očišćene i prohodne. Vatrogascima se u čišćenju grada priključila i Čistoća Zadar. Jučer do 9 sati uklonjeno je ukupno 50 kubika smeća na Poluotoku, uglavnom granja i lišća, a tijekom noći svi su kontejneri za smeće vraćeni na svoja mjesta.

Nasadi su do sada evidentirali da je uslijed nevremena i jakog vjetra na području Grada Zadra srušeno 156 stabala. Također, velika je šteta, uslijed vjetra i pada bora pinije, zabilježena na plastenicima rasadnika Cerodol. Dizalice Nasada su na terenu i sudjeluju u čišćenju. Zasada je zabilježeno oštećenje 4 vozila na javnim površinama.

Iz komunalne tvrtke Vodovod izvijestili su kako je voda je zdravstveno ispravna.

Prema podacima Meteo postaje Zadar, grad Zadar noćas je zahvatilo nevrijeme s vjetrovima jačim od 100 km na sat koje je uzrokovao grmljavinski oblak ispod kojeg su se stvorila vrtložna strujanja zraka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...