Sinoć održane treće po redu Vrške ćakule

Ulica svetog Mihovila, iliti ga kako Vršani znaju reći „Vrška kalelarga“ sinoć je odisala prošlošću i mirisom starih predaka. Treću godinu za redom održane su nadaleko poznate „Vrške ćakule“ manifestacija starih običaja i predmeta koja u prvi plan stavlja prošlost i način života tadašnjeg siromašnog seoskog stanovništva.

Drago mi je što se i ove godine, premda na jedan dan život preselio među stare kuće, u ulicu koja nosi povijest cijelog sela, a nažalost sad pomalo izumire, izjavio je Šime Stojak, idejni začetnik i organizator manifestacije.

Kroz cijelu ulicu su predstavljeni i domaći dalmatinski specijaliteti koji su svojim božanstvenim okusima zaintrigirali mnogobrojne turiste koji su imali samo riječi hvale za samu manifestaciju.

- Ovo je prva godina da sam na vrškim ćakulama, iako sam u Vrsima često. Danas predstavljam svoje mnogobrojne marmelade, koje su čisti eko proizvod, govori nam Sandra Babac, poznatija kao Šinjorina smokva. Svim zainteresiranim posjetiteljima nudim da besplatno isprobaju moje eko proizvode, a jedan od noviteta je i marmelada s grčkim jogurtom koji joj daje nešto posebno, nastavlja Babac.

Za sve posjetitelje su besplatno bile pripremljene friške dagnje na buzaru, a glavni chef kužine je bio načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić.

- Svaki projekt koji pridonosi razvoju i unaprjeđenju ponude Općina Vrsi pozdravlja i podupire. Mislim da su se Vrške ćakule polako uvukle u kožu svih vršana, govori nam načelnik Perinić u pauzi od kuhanja.

Fešta je nastavljena dugo u noć uz mnogobrojne glazbene sastave i domaću kapljicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...