tri vrlo zanimljiva koncerta

Sljedeći tjedan očekuju nas tri glazbene poslastice na Glazbenim večerima u sv. Donatu

Promo/PR
Tamni način

U Crkvi sv. Donata ovaj utorak predstavlja se Projekt Lazarus. Izvest će nam remek-djelo Domenica Scarlattija, deseteroglasni Stabat Mater, te zbirku psalama Damjana Nembrija. Od osobite je važnosti spomenuti da je Nembri, talijansko-hrvatski skladatelj rođen u Hvaru 1584., a umro u Veneciji 1648., petnaestak godina bio priorom u benediktinskom samostanu sv. Krševana u Zadru, zbog čega bi svaki stanovnik Zadra trebao upoznati svojega sugrađanina i njegovu umjetničku ostavštinu, za koju se i te kako može pretpostaviti da je nastala upravo u Zadru, a predstavlja jedan od najvrijednijih spomenika hrvatskoga ranog baroka!

Dan poslije, 17.7. Crkvu sv. Donata ispunit će zvuci najfinijeg komornog muziciranja – dolazi nam klavirski trio, a čine ga violončelistica Kajana Pačko, violinist Tristan Thery te pijanist Danijel Detoni. Svo troje karijera je odvela u Leipzig, gdje su se umjetnički povezali te počeli zajedno muzicirati, stvarati novu intimu iz koje izranjaju prekrasne i jedinstvene interpretacije glazbenih djela koje su za nas odabrali.

Za vikend, u subotu, 20.7., prava poslastica u Marini Dalmacija (Bibinje-Sukošan)! Francuski tenor Florian Laconi uz pratnju gitarista Josipa Dragnića i Hanyja Heshmata na romantičnim instrumentima iz 19. stoljeća, u subotu, 20.7. predstavit će se primamljivim repertoarom arija i tradicijskih pjesama, od Mozarta i Leoncavalla do korzikanskih napjeva.

Svi koncerti počinju u 21 sat. Ulaznica za koncerte u Crkvi sv. Donata iznosi 50 kn. Koncert u Marini Dalmacija ne naplaćuje se.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kneževe palače od 11 do 13, te od 19 do 21 sat, a ispred Crkve sv. Donata prodaja počinje sat vremena prije održavanja koncerta. Cijena ulaznice je 50 kn; za prijatelje GVD-a, umirovljenike, studente i ratne invalide cijena iznosi 40 kn, a 20 kn za učenike i studente glazbenih škola odnosno akademija. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je samo na blagajni Kneževe palače.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar