Sljedeći tjedan očekuju nas tri glazbene poslastice na Glazbenim večerima u sv. Donatu

U Crkvi sv. Donata ovaj utorak predstavlja se Projekt Lazarus. Izvest će nam remek-djelo Domenica Scarlattija, deseteroglasni Stabat Mater, te zbirku psalama Damjana Nembrija. Od osobite je važnosti spomenuti da je Nembri, talijansko-hrvatski skladatelj rođen u Hvaru 1584., a umro u Veneciji 1648., petnaestak godina bio priorom u benediktinskom samostanu sv. Krševana u Zadru, zbog čega bi svaki stanovnik Zadra trebao upoznati svojega sugrađanina i njegovu umjetničku ostavštinu, za koju se i te kako može pretpostaviti da je nastala upravo u Zadru, a predstavlja jedan od najvrijednijih spomenika hrvatskoga ranog baroka!

Dan poslije, 17.7. Crkvu sv. Donata ispunit će zvuci najfinijeg komornog muziciranja – dolazi nam klavirski trio, a čine ga violončelistica Kajana Pačko, violinist Tristan Thery te pijanist Danijel Detoni. Svo troje karijera je odvela u Leipzig, gdje su se umjetnički povezali te počeli zajedno muzicirati, stvarati novu intimu iz koje izranjaju prekrasne i jedinstvene interpretacije glazbenih djela koje su za nas odabrali.

Za vikend, u subotu, 20.7., prava poslastica u Marini Dalmacija (Bibinje-Sukošan)! Francuski tenor Florian Laconi uz pratnju gitarista Josipa Dragnića i Hanyja Heshmata na romantičnim instrumentima iz 19. stoljeća, u subotu, 20.7. predstavit će se primamljivim repertoarom arija i tradicijskih pjesama, od Mozarta i Leoncavalla do korzikanskih napjeva.

Svi koncerti počinju u 21 sat. Ulaznica za koncerte u Crkvi sv. Donata iznosi 50 kn. Koncert u Marini Dalmacija ne naplaćuje se.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kneževe palače od 11 do 13, te od 19 do 21 sat, a ispred Crkve sv. Donata prodaja počinje sat vremena prije održavanja koncerta. Cijena ulaznice je 50 kn; za prijatelje GVD-a, umirovljenike, studente i ratne invalide cijena iznosi 40 kn, a 20 kn za učenike i studente glazbenih škola odnosno akademija. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je samo na blagajni Kneževe palače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...