SLUŽBENO Ive Ivanov vratio se u KK Zadar!

Ive Ivanov nakon odigrane sezone u sjevernomakedonskom MZT-u, s kojima je ove godine osvojio naslov prvaka domaćeg prvenstva te ponio titulu najboljeg igrača vraća se u Zadar!

Potvrdu kako je 33-godišnji Ivanov novi-stari igrač Zadra dali su sportski direktor Branimir Longin i direktor kluba Željko Žilavec.

“Ugovor je potpisan na godinu dana, a nakon toga ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati.” – poručio je Longin.

Miljenik publike i svih navijača zadarskog kluba kroz nekoliko dana bit će predstavljen javnosti na konferenciji za medije. Prije samog predstavljanja podsjetimo na košarkaški put našeg ne tako davnog kapetana Ive Ivanova.

Iako je ponikao u klubu s Borika, profesionalnu košarku zaigrao je u dresu Zadra još 2003./04. Nakon spomenute sezone u kojoj su Zadrani završili kao drugoplasirani u domaćem prvenstvu i kupu, Ive se  vratio u klub gdje je sve počelo i igrao za Borik Puntamiku kroz tri sezone (2004 – 2007). Nakon zapažene uloge i pruženih partija u Boriku, Ive je privukao pažnju mnogih klubova i sezonu 2007./08. i 2008./09. igrao za KK Zabok odakle je ponovno vraćen u Borik.

Nakon još jedne provedene sezone u Boriku, Danijel Jusup u ljeto 2010. vratio je Ivanova u Zadar.

U Zadru se Ivanov nametnuo kao ponajbolji igrač i kao takav imao itekako zapaženu ulogu u domaćem prvenstvu i regionalnoj ABA ligi. U sezoni 2010./11. i utakmicama ABA lige postizao je u prosjeku 7.3 koševa, 3.8 skokova, 0.9 astista po utakmici. Unatoč ozljedama koje su ga nakon tih godina zatekle u sezoni 2013./14. većinu utakmica nije ni odigrao. Glavnu ulogu sa 17 poena imao je u zadnjem kolu i utakmici protiv Union Olimpije kada je Zadar pobjedom protiv slovenske momčadi osigurao ostanak u elitnom društvu ABA lige.

Nakon 2014./15. sezone u Zadru Ive je u ljeto 2015. potpisao suradnju sa slovenskom Krkom na dvije sezone. Prva sezona bila je uspješna te je s Krkom osvojio Slovenski kup, a do druge nije ni došlo s obzirom na to kako se Ivanov, zajedno s dotadašnjim trenerom Krke Vladimirom Anzulovićem, pridružio GKK Šibeniku s kojima je u srpnju 2016. potpisao suradnju također na dvije godine. Nakon samo jedne sezone kod ‘Građana’, vratio se u redove Zadra gdje je ponovno nosio i kapetansku traku te odigrao vrlo dobru sezonu u sklopu ABA lige.

Ostalome smo bili svjedoci krajem sezone kada su se Zadrani susreli u dokvalifikacijskoj seriji upravo protiv MZT-a i potvrdili status standardnog abaligaša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...