U 17 sati na jednu minutu zadarskim krajem oglasit će se vatrogasne sirene za poginulog Ivana

Sirenama i rotacijskim svjetlima na vozilima, vatrogasci će danas odati počast smrtno stradalom Ivanu Galekoviću koji je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Priključujemo se i mi. U Javnoj vatrogasnoj postaji Zadar upalit ćemo sirene u 17 sati na jednu minutu. Pridružuju nam se i svi DVD-i diljem županije, kažu nam iz postaje na Putu Murvice.

Požar u kojem je u subotu poginuo Ivan Galeković (24) izbio je na balkonu stana na 1. katu zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina, izvijestila je policija.

“Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Ekipe za očevid Policijske uprave zagrebačke u suradnji s vještacima Centra za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara došlo je do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće. Materijalna šteta je neutvrđena, cijeni se većom”, navodi se u policijskom priopćenju.

Mladi vatrogasac podlegao je ozljedama u subotu oko 19 sati na KBC-u Zagreb.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...