U svrhu prihvaćanja interkontinentalnih zrakoplova Japanci zainteresirani za modernizaciju zadarske luke

U Domu županije boravila je Nj.E. Misako Kaji, nova veleposlanica Japana u RH.

Župan Longin je veleposlanicu izvijestio o najznačajnijim razvojnim potencijalima Zadarske županije te o mogućnostima koje se otvaraju za potencijalne japanske investitore, posebno u sektorima od zajedničkog interesa poput ribarstva, prometa i turizma.

Kao značajan projekt za koje su japanski investitori već do sada iskazali interes, spomenut je projekt modernizacije infrastrukturnih kapaciteta Zračne luke Zadar, s naglaskom na proširenje i rekonstrukciju uzletno-sletnih pista, koji je uvršten u listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Konačna korist planiranog projekta bit će prihvaćanje većih interkontinentalnih zrakoplova na dugim letovima bez ograničenja, poboljšanje sigurnosnih i tehnoloških standarda, povećanje kapaciteta zračne luke te mogućnost izravnih avionskih linija sa Japanom.

Nj.E. Misako Kaji je zahvalila na prijemu u Zadarskoj županiji te navela da Hrvatska ima jako puno uspješnih sportaša koji su također poznati u Japanu, poput Luke Modrića, Mirka Cro Cop Filipovića, Marina Čilića i mnogih drugih. Također je naglasila da će Japan sljedeće godine biti domaćin Olimpijskih igara na što su posebno ponosni.

Veleposlanica Japana je dodala kako Hrvatska postaje sve zanimljivija japanskom tržištu, a tome pridonosi poznato kvalitetno hrvatsko vino i ukusna tuna čiji se dobar spoj kvalitetno prezentira kroz već tradicionalni Tuna Sushi and Wine Festival u Zadru.

Izrazila je spremnost da za vrijeme svog mandata omogući da gospodarska razmjena i bilateralni odnosi postanu još intenzivniji i uspješniji na dobrobit Japana i Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...