Ulaganje vrijedno milijun kuna; Bolnica u Biogradu ide prema zdravstvenom turizmu, za 495 kuna ovdje može doći svatko

U Specijalnog bolnici za ortopediju u Biogradu danas je otvoreno 5 novouređenih soba iz nadstandarda zdravstvene zaštite u kojima će moći boraviti pokretljiviji pacijenti uz određenu nadoplatu.

Riječ je o modernim sobama opremljenim tv-om i internetom te mogučnošću boravka pratnje pacijenta.

„Opremanje ovih 5 jedinica smatramo začetkom zdravstvenog turizma. Tu uz nadoplatu mogu boraviti osiguranici, a smisao ulaganja je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i  dugoročna financijska održivost. Sobe su namijenjene pacijentima koji su pokretljiviji i traže visoki standard zdravstvene skrbi, budući da je kadar angažiran u ostalim odjelima, ovdje možemo izdvojiti manji dio kadra. Ovdje može doći svaki korisnik zdravstvene zaštite uz nadoplatu koja je 495 kuna po danu. Postoji i mogućnost korištenja posebne prehrane uz nadoplatu, ali i   boravka pratnje pacijenta ukoliko zdravstveno stanje pacijenta to traži.“, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Andrija Marcelić i dodao kako je vrijednost investicije bez PDV-a oko milijun kuna.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je kako Zadarska županija kao osnivač kontinuirano  ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina koja je u ratnom periodu bila  i ratna bolnica pa ima preveliki značaj za cijelu županiju, za Grad Biograd i okolne općine.

„Ovo je početak zdravstvenog turizma, kao što znate idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim nitko se nije javio na natječaj. Siguran sam da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta kako bi došlo do realizacije.“, rekao je Šime Mršić i demantirao nedavne medijske napise o gašenju specijalne bolnice i prodaji zemljišta.

Najavljeni su i drugi projekti poput uređenja barokomore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...