VELIKA GALERIJA Prisjetite se predivnog slavlja nakon pobjede nad Englezima

Zahvaljujući plasmanu reprezentacije u finale najvećeg sportskog natjecanja na Zemlji, prije točno godinu dana Hrvatska je bila popularna kao nikad prije. Svjetski mediji bili su doslovno opsjednuti minijaturnom zemljom koja je u nevjerojatnom trileru došla do finala.

Najpopularniji svjetski mediji danima su nizali tekstove o Hrvatskoj.

Pisalo se o nevjerojatnoj priči Luke Modrića, ratnog djeteta koje je izraslo u najboljeg veznog igrača na svijetu. Najpoznatiji američki mediji poput Timea, Bloomberga, Washington Posta i New York Timesa objavljivali su pozitivne tekstove o hrvatskoj reprezentaciji koja je u Rusiji napravila pravo malo čudo i postala 13. zemlja u povijesti koja se plasirala u finale najgledanijeg i najpopularnijeg sportskog natjecanja na svijetu.

Pobjeda Hrvatske u polufinale protiv Engleske i plasman u finale SP-a obilježena je nezapamćenim slavljem hrvatskih navijača širom Hrvatske i svijeta, o čemu su izvijestili svi relevantni svjetski mediji poput CNN-a i BBC-ja.

Ogroman rast interesa za Hrvatsku pokazuje i stranica Google Trends, koja u realnom vremenu prati broj pretraživanja pojmova na tražilici Google. Posjete na stranici Hrvatske turističke zajednice prema posljednjim podacima porasle su za 250 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...