Više dolazaka i noćenja na Dugom otoku i Ugljanu, minus bilježe Cres, Lošinj i Vis

Na gotovo svim većim hrvatskim otocima krajem lipnja bilo je više registriranih turističkih kreveta nego u isto vrijeme 2018., a zajedničko im je i da su na svima zabilježeni porasti broja kreveta u domaćinstvima i još veći u nekomercijalnom smještaju.

Vidljivo je to iz podataka eVisitora za otoke dostavljenih na upit Hine iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a koji, kada se detaljnije analiziraju, pokazuju da je na sve veće otoke u lipnju došlo više turista nego u istom lanjskom mjesecu, osim na Vis gdje ih je bilo manje, kao i noćenja.

Noćenja je u lipnju manje imao još samo Brač, kao i u prvih šest mjeseci, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali uz blagi porast dolazaka turista, a takve rezultate za prvih šest mjeseci (manje noćenja uz blagi porast dolazaka) imali su još Krk i Pag.

Poraste dolazaka i noćenja u prvoj polovici godine zabilježili su Dugi Otok, Hvar, Korčula, Lastovo, Rab, Šolta i Ugljan, dok su minuse i dolazaka i noćenja imali Cres, Lošinj i Vis.

Po podacima iz eVistora, za otoke je, kao i za cijeli turizam, ovogodišnji lipanj bio boji od lanjskoga, a donio je i povećanje broja turističkih kreveta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...