Uskoro i kod nas?

WhatsApp uvodi novu opciju plaćanja, mnogi su zabrinuti

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Testiranje bi trebalo početi već ove godine u Indiji, najavio je Will Cathcart iz Facebooka, kompanije koja je kupila WhatsApp 2014. godine za 19 milijardi dolara.

Opcija je nazvana WhatsApp Pay, slanje novca bit će jednostavno kao slanje poruke, a tvrtka ga nakon Indije želi pokrenuti i na drugim međunarodnim tržištima.

Popularna aplikacija za razmjenu poruka ima 1,5 milijardi korisnika diljem svijeta, od toga je samo u Indiji 400 milijuna.

“Vjerujemo da će ako ovo napravimo kako treba, ubrzati financijsku inkluziju i donijeti vrijednost ljudima u indijskom brzo rastućem digitalnom gospodarstvu”, rekao je Cathcart. “Jedva čekamo pružiti ovu uslugu ljudima u Indiji do kraja ove godine”, najavio je uvođenje WhatsApp Paya u Indiji.

Međutim, čim je najavljena nova opcija, pojavila se i zabrinutost u Indiji.

“Indijske vlasti zabrinute su da bi WhatsAppova usluga platnog prometa mogla dijeliti korisničke podatke s Facebookom i Instagramom ugrožavajući sigurnost, privatnost i nekomercijalne informacije svojih pretplatnika”, piše Economic Times i dodaje da zasad nije poznato je li WhatsApp već dobio zeleno svjetlo od indijskih vlasti za uvođenje ove usluge plaćanja, prenosi Poslovni Dnevnik.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar