WhatsApp uvodi novu opciju plaćanja, mnogi su zabrinuti

Testiranje bi trebalo početi već ove godine u Indiji, najavio je Will Cathcart iz Facebooka, kompanije koja je kupila WhatsApp 2014. godine za 19 milijardi dolara.

Opcija je nazvana WhatsApp Pay, slanje novca bit će jednostavno kao slanje poruke, a tvrtka ga nakon Indije želi pokrenuti i na drugim međunarodnim tržištima.

Popularna aplikacija za razmjenu poruka ima 1,5 milijardi korisnika diljem svijeta, od toga je samo u Indiji 400 milijuna.

“Vjerujemo da će ako ovo napravimo kako treba, ubrzati financijsku inkluziju i donijeti vrijednost ljudima u indijskom brzo rastućem digitalnom gospodarstvu”, rekao je Cathcart. “Jedva čekamo pružiti ovu uslugu ljudima u Indiji do kraja ove godine”, najavio je uvođenje WhatsApp Paya u Indiji.

Međutim, čim je najavljena nova opcija, pojavila se i zabrinutost u Indiji.

“Indijske vlasti zabrinute su da bi WhatsAppova usluga platnog prometa mogla dijeliti korisničke podatke s Facebookom i Instagramom ugrožavajući sigurnost, privatnost i nekomercijalne informacije svojih pretplatnika”, piše Economic Times i dodaje da zasad nije poznato je li WhatsApp već dobio zeleno svjetlo od indijskih vlasti za uvođenje ove usluge plaćanja, prenosi Poslovni Dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...