William Magarity napustio klub; Visina odštete se ne zna, ali navodno je podmirena u cijelosti

Jedno od većih pojačanja u redovima Košarkaškog kluba Zadar i miljenik domaće publike protekle sezone 2018./19., Šveđanin William Magarity s današnjim danom zaključio je suradnju sa zadarskim klubom.

26-godišnji Magarity je kroz nastupe u sklopu ABA lige i u 10 utakmica koliko je igrao zabilježio 23.3 minute na parketu i postizao 10.2 poena, 4.1 skokova i 0.7 asistencija po utakmici. U domaćem prvenstvu u sklopu HT Premijer lige i 13 utakmica u kojima je nastupio držao je konstantu s 10.7 poena, 5.1 skokova i 0.7 asistencija po utakmici.

Izuzetno vrijedan krilni centar Zadrana svaku je minutu provedenu na parketu zaradio svojim zalaganjem, kako u obrani, tako i pred protivničkim košem, a uz iznad navedene brojke valja istaknuti kako je šut za dva poena izvršavao sa 70.7 posto uspješnosti, dok je šut iza linije tri poena bio na 34.2 posto.

211 cm visoki Magarity prije Zadra je nastupao redom za švedski Norrkopings UBF, talijansku Angelico Biella, za Boston College i Davidson University u sklopu NCAA američke sveučilišne lige i prošao pripreme, prije nego li je potpisao za Zadar sa švedskim Sodertalje Kingsima.

Svojim pristupom, odnosom prema klubu i igračima William je zaslužio i uživao maksimalno povjerenje kluba. Nažalost, netom nakon predstavljanja Luke Žorića na Višnjiku, Klub je pred početak drugog dijela sezone primio lošu vijest – Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping suspendirao je Williama Magarityja zbog lijeka za astmu koji je na popisu zabranjenih sredstava. Igrajući u prijašnjim klubovima Magarity je kao astmatičar dobio izuzeće za ovaj lijek, ali je dozvolu zaboravio produžiti kada je došao u Hrvatsku. Nakon pozitivnog nalaza Agencija mu je izdala privremenu zabranu igranja u svim natjecanjima, a svjedočili smo koliki je to nedostatak bio za Zadrane u najvažnijem dijelu sezone.

Nakon četiri mjeseca izbivanja i uz velike ovacije domaće publike na teren se vratio upravo protiv Cedevite u polufinalnoj seriji završnice domaćeg prvenstva u kojoj su Zadrani prvu i odlučujuću petu utakmicu izgubili za “jednu loptu”.

Sportski direktor KK Zadar Branimir Longin ranije prijepodne potvrdio je vijest.

“Zahvaljujemo se Williamu i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri.” – kazao je Longin i nastavio…

“Dobra vijest je kako će klub nakon dugo vremena uprihoditi od prodaje nekog igrača. Vjerujemo kako će i u budućnosti KK Zadar surađivati s igračima sličnih kvaliteta i predispozicija.”

Ono što je također važno za napomenuti jest kako je odšteta za igrača podmirena u cijelosti te je suradnja zaključena u prijateljskom ozračju.

Williamu Magarityu u daljnjoj profesionalnoj karijeri od srca želimo sve najbolje, puno sreće i uspjeha te mu se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Više detalja o transferu objavit ćemo uskoro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...