BRZOPOTEZNI SAVJET

Zgodan trik za sve koji muku muče s previše fotografija na iPhoneu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Planirate brisati fotografije s Appleova uređaja, a bojite se da će one nestati i iz sigurnosne kopije? Ne brinite – procedura je jednostavna i uključuje svega nekoliko pritisaka na ekran.

Appleov poznati servis iCloud pruža opciju dijeljenja fotografija među uređajima te ujedno omogućuje uslugu automatske sigurnosne pohrane u slučaju da se išta dogodi vašem skupom telefonu. Problem je, doduše, to što povezanost između iPhonea i iClouda znači da će brisanje fotografija na telefonu također izbrisati one na iCloudu. Ako želite to zaobići, na raspolaganju su vam dvije opcije.

Isključite dijeljenje fotografija na iPhoneu

Uđite u postavke uređaja, pritisnite na svoje ime, pa na iCloud i onda na iCloud Photos i My Photo Stream, tako da se ne vidi zeleni znak. Ovo će izbrisati iCloud album s vašeg iPhonea, no i dalje zadržati iCloud sadržaje koje ste backupom pohranili na serveru.

Nedostatak ove metode je da ukoliko se opet spojite na iCloud, on će se sinkronizirati s uređajem i opet izbrisati sve što ste izbrisali u međuvremenu. Ako možda želite trajniju pohranu vaših podataka, birajte drugi server poput Google Photosa.

Koristite drugi server u oblaku

Premda je korištenje Google Photosa najbrža i najelegantnija alternativa iCloudu, postoji još opcija, poput OneDrivea, DropBoxa ili Flickra. Što god izabrali, vaše fotografije će automatski biti ažurirane sa serverom te neće imati veze s iCloudovom sinkronizacijom fotografija koju ste prije pokretanja vjerojatno deaktivirali.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar