50 prometnih za vikend; Mladić u Kožinu poginuo, u Kašiću skrivio nesreću s 2,67 promila

U subotu, 3. kolovoza oko 20.40 sati u mjestu Kašić Donji na D-539, 38-godišnjak je izazvao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, upravljajući osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,67 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda, izvijestila je jutros policija.

Vozač je smješten u prostorije Policijske uprave zadarske do otrježnjenja te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 512 vozila i vozača, a poduzeli su 326 represivnih mjera

Alkotestirano je 118 vozača, od kojih je njih 17 bilo pod utjecajem alkohola, 72 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, pet vozača bez položenog vozačkog ispita, tri bez tehničkog pregleda i registracije i četiri vozača zbog nenošenja vozačke dozvole.

Iz prometa je isključeno 23 vozača i tri vozila.

U tom se vremenu dogodilo 50 prometnih nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala. Riječ je o 23-godišnjem mladiću koji je život izgubio na cesti između Kožina i Petrčana.

Šest osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 12 osoba lake tjelesne ozljede.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...