Daruvarac u Remetincu ima cimera; Nakon pola kazne može tražiti oprost

Darko Kovačević, poznatiji kao Daruvarac, konačno je došao u zagrebački zatvor Remetinec. Ćeliju dijeli s još jednim zatvorenikom. Naime, Kovačević bi trebao mjesec dana boraviti na odjelu dijagnostike.

Ondje će ga pregledati liječnici i psihijatri koji će promatrati kako se ponaša. Osim toga, utvrdit će i ima li Kovačević među kriminalcima u zatvoru nekih neraščićenih računa. Na kraju će poslati prijedlog upravi za zatvorski sustav u Ministarstvu pravosuđa o tome gdje bi trebao odslužiti kaznu.

Vjerojatno se seli u zatvoreni tip zatvora

Kovačević je osuđen na četiri godine zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjake. U zatvoru će odslužiti tri godine i pet mjeseci zatvora jer je bio u pritvoru za vrijeme suđenja na zadarskom Općinskom sudu. Nakon što odluži pola kazne Kovačević može tražiti prijevremeni otpust jer tako kaže Zakon o kaznenom postupku.

Ako se Kovačević bude uzorno ponašao i ako ne bude ulazio u sukobe s drugim zatvorenicima kao i s pravosudnim policajcima, on bi već za godinu i šest mjeseci mogao išetati iz zatvora na slobodu.

Dobro upućeni izvori iz sustava kažu da bi, s obzirom na njegove godine i počinjeno kazneno djelo, po svemu sudeći trebao završiti u glinskom zatvoru. Riječ je o zatvorenom tipu zatvora kao što je Lepoglava, no o puno komfornijem “smještaju”. Sagrađen je novi objekt, stare zgrade su renovirane, a u ćelijama je manje zatvorenika. Uvjeti za održavanje higijene su im dobri. Neki objekti čak imaju podno grijanje i klime.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...