Dijelimo 10 ulaznica za koncert Prljavog kazališta na Murterskom litu

Omiljeni dečki iz Dubrave, legendarni “Prljavci”, obilježili su živote mnogih generacija, a tijekom svog postojanja ostavljaju za sobom toliko hitova, tako da svakako ulaze u kategoriju kultnih hrvatskih bendova. U davnim počecima, djelovali su kao punk sastav, težili slijediti svoje uzore The Rolling Stonese, poput mnogih glazbenih kolega tad, a ime su nadjenuli po jednoj epizodi popularnog stripa “Alan Ford”.

Prljavo kazalište svojim teškim tekstovima i punk stilom, nerijetko su u tadašnjem socijalističkom društvu izazivali bojkot državnih medija.

Album Crno-bijeli svijet iz 1980. – te godine, ostvario je rekordnu prodaju, a neki od hitova poput “17 ti je godina tek”, “Moderna djevojka”, “Crno bijeli svijet” , “Mi plešemo” niti dan danas ne silaze s liste emitiranja radijskih postaja. Heroj ulice, skladba s istoimenog albuma kojeg su izdali 1981. godine, ima status himne među generacijama.
“Prljavci” s frontmenom Davorinom Bogovićem nastavljaju svoj glazbeni pohod staza uspjeha hitovima “Sve je lako kad si mlad”, “Korak od sna”, te ulaze u novu etapu, izdavanje albuma Zlatne godine (1985.), koji je prvi album na kojem pjeva Mladen Bodalec.  Skladbe “Ne zovi mama doktora” i “Sladoled”, “Ma kog me Boga za tebe pitaju” postavili su Prljavcima temelje komercijalno- autorskog sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni.

“Zaustavite Zemlju”, kontroverzni album iz 1988. – te, jedan je od njihovih najznačajnijih albuma i sadrži kultnu skladbu “Mojoj majci (“Ruža hrvatska”), koju je Houra napisao povodom smrti svoje majke. Albumi “Devedeseta”, “Lupi petama”, “S vremena na vrijeme”, “ Dani ponosa i slave”, “ Radio Dubrava”, “ Moj dom je Hrvatska”, “Tajno ime”, kultni su audio materijal i svojevrsno naslijeđe hrvatske rock glazbe, a sve hitove, od brzih pjevnih i plesnih izvedbi, do najtužnijih ljubavnih balada, Prljavci će izvesti na svom murterskom koncertu, u uvali Čigrađa.

Antena vas vodi na ovaj spektakl. Darujemo 10 ulaznica 3×2 na portalu i 2×2 u eteru radija na 97,2 Mhz. Ispod objave na našem Facebooku tagirajte osobu s kojom se želite ići na koncert Prljavog kazališta! Objavu podijelite javno, a idući tjedan objavljujemo imena dobitnika!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...