Duž obale – bez promjene. Noći tople, dani vrući. Izgledno je da će potkraj tjedna zapuhati jaka bura

Nestabilno vrijeme pratit će nas i ovaj tjedan, naravno, zbog vlažnog zraka. Zato nam se jučer činilo da je toplije nego što je pokazivao termometar. Primjerice, temperatura u Zagrebu, Sisku, Bjelovaru popodne se zadržavala oko 28, a osjet je bio 5-6 stupnjeva viši! Dakle, sparina se nastavlja…

Rano ujutro u unutrašnjosti vidljivost će smanjivati magla i niski oblaci. U sjevernijim krajevima može već biti ponekog pljuska. Na moru će biti pretežno vedro uz najnižu temperaturu od 22 do 25, pod Velebitom uz pojačanu buru, na kopnu od 14 do 19.

Poslijepodne u središnjim predjelima Hrvatske vruće, oko 29 stupnjeva i sparno uz slab vjetar. Postupno će se gomilati tamni, kišni oblaci. Grmljavina i pljuskovi vjerojatniji su u sjevernijim predjelima, a kasnije popodne i navečer – i drugdje.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu popodne djelomice sunčano uz lokalne, ali izraženije pljuskove i grmljavinu – češće prema večeri. Bit će vruće i sparno uz najvišu temperaturu – oko 31 stupanj.

U unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, ali sredinom dana raste vjerojatnost za pljuskove. Poneki se može spustiti i do obale. Puhat će slab vjetar, a najviša će temperatura biti oko 33 stupnja. More je i dalje ugodno – oko 26.

I danas poslijepodne u gorju i unutrašnjosti Istre očekuju se grmljavinski pljuskovi, intenzivniji u Lici. Uz obalu ostaje pretežno sunčano uz slab vjetar, samo je u podvelebitskom primorju moguć i poneki neverin. Najviša temperatura oko 31 stupanj, u Gorskom kotaru i Lici od 23 do 26.

Dugotrajne stabilizacije na kopnu nema. Ipak, pljuskovi će od utorka biti vrlo rijetki i lokalni. U većini će zemlje prevladavati sunčano i sve toplije. Potkraj tjedna zapuhat će sjeverac i ponovno malo osvježiti.

Osvježenje se ne očekuje

Duž obale – bez promjene. Noći tople, dani vrući. Izgledno je da će potkraj tjedna zapuhati jaka bura. No, osvježenje se ne očekuje, naprotiv. Čini se da će to ponovno biti topla, fenska bura.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje za krajeve u kojima je danas popodne moguće lokalno i jače grmljavinsko nevrijeme. Ali i za podvelebitsko primorje zbog udara bure do 80 kilometara na sat, javlja RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...