Evo zašto su Talijani zabranili otvaranje McDonald’s restorana u Rimu

Talijansko ministarstvo kulture zabranilo je izgradnju McDonald’sa u blizini Karakalinih termi u Rimu.

“Već sam izrazio svoje protivljenje otvaranju fast fooda u arheološkom području Karakalinih termi. Obavještavam vas da ministarstvo kulture nije odobrilo njegovu izgradnju”, napisao je ministar Alberto Bonisoli na Facebooku, javlja CNN.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi na Twitteru je pohvalila odluku ministarstva: “Podupiremo odluku ministra kulture u sprječavanju izgradnje fast food restorana u arheološkom području Karakalinih termi. Čuda Rima moraju biti zaštićena.”

Terme sežu u 3. stoljeće n.e. i nalaze se u blizini centra grada, Koloseuma i drugih poznatih lokacija. Karakala je vladao Rimom od 198. do 217., kada je ubijen.

Velik broj McDonald’sa u Rimu i Italiji

Unatoč ovoj odluci, posjetitelji Rima neće morati posegnuti daleko u potrazi za Big Macom.

Talijanska prijestolnica već ima 40 McDonald’sovih restorana, od kojih se neki nalaze u blizini Vatikana i Španjolskih stepenica.

U cijeloj Italiji broj McDonald’sa doseže 578, pri čemu ih u Europi više imaju jedino Njemačka, Francuska i Velika Britanija, sudeći prema podacima na stranici statista.com.

Novi zakoni

Rim se posljednjih nekoliko godina muči s velikim brojem posjetitelja.

U svrhu toga gradske su vlasti donijele niz novih zakona kojima bi se trebalo obuzdati nepristojno ponašanje turista i više cijeniti antički dio grada.

Svatko tko bude pozirao kao rimski centurion s turistima i tražio novac kažnjava se globom od 450 eura.

Također su postroženi zakoni protiv uličnog opijanja. Točenje alkohola od 2 do 7 ujutro više nije zakonom dopušteno, a kažnjavat će se i svatko tko bude uhvaćen kako na ulici alkohol pije iza 22 sata, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...