Facebook će “preimenovati” WhatsApp i Instagram

Facebook, koji se posljednjih mjeseci ne može baš pohvaliti reputacijom kompanije koja pazi na privatnost svojih korisnika, iz nekog je razloga odlučio svoj brand “nalijepiti” na druge platforme kojima upravljaju. WhatsApp i Instagram, za slučaj da netko nije svjestan u čijem se vlasništvu nalaze, uskoro će na trgovinama aplikacija biti preimenovani u “WhatsApp from Facebook” i “Instagram from Facebook”.

Sve “from Facebook”

Ovaj korak je u skladu s ranije najavljenom dugoročnom strategijom spajanja svih triju platformi u jednu, barem kada je riječ o mogućnostima komunikacije. Kroz narednih bi godinu ili nešto više dana trebalo postati svejedno koristite li neku ili sve tri aplikacije – te koje od njih koriste vaši prijatelji – razmjenjivati poruke i pozive bi se trebalo moći neovisno o tome, s jedne na drugu aplikaciju.

Informaciju u preimenovanju WhatsAppa i Instagrama dobio je portal The Information, a ona je došla izravno od zaposlenika koji su o promjeni nedavno obaviješteni.

Putem glasnogovornice iz kompanije su šturo potvrdili kako im je cilj “pojasniti koji proizvodi i usluge su dio Facebooka”. Osim na trgovinama odakle se aplikacije preuzimaju, nova imena bit će vidljiva i unutar samih aplikacija, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...