Facebookov WhatsApp opet ne radi u Americi i dijelovima Europe

WhatsApp je u jedan sat poslije ponoći po srednjoeuriopskom vremenu prestao ispravno raditi za veliki broj korisnika Androida i iOS-a, zbog čega neki ne mogu slati poruke. Ne zna se što je uzrok problema i kad će se kvar potpuno otkloniti.

Čini se da oni koji pokušavaju koristiti aplikaciju u američkim gradovima New Yorku i Bostonu imaju problema, dok su na zapadnoj obali SAD-a ljudi imali problema u San Franciscu i Los Angelesu, piše DownDetector.com, portal koji koje nadzire ispade na društvenim medijima.

Tportal navodi kako su pogođeni i korisnici u kanadskim gradovima Torontu i Vancouveru. Probleme su prijavili i brojni korisnici iz Brazila, a čini se da su i dijelovi Europe, uključujući Španjolsku i Nizozemsku, imali problema s aplikacijom za razmjenu poruka.

DownDetector je izvijestio da su problemi počeli oko jedan sat poslije ponoći po srednjoeuropskom vremenu. Zasad je nemoguće je znati koliko će ti problemi trajati i što ih je moglo izazvati.

Takvi se kvarovi obično rješavaju u roku jednog sata, ponekad i za nekoliko minuta, no čak i kratki prekidi mogu utjecati na desetke milijuna korisnika.

WhatsApp nema stranicu na kojoj bi korisnici mogli provjeriti što se događa. Račun na Twitteru, putem kojeg se nekad korisnike upozoravalo na probleme, ne koristi se već pet godina.

Prošli mjesec u problemima su istovremeno bili i Facebook, i Instagram i WhatsApp. Tada nisu radili pojedini dijelovi aplikacija: WhatsApp i Facebook imali su tako problema s prikazivanjem fotografija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...