Godinama je bio John Wick, sada je opet Neo! Cure detalji o novom Matrixu

Jedan od tri scenarista novog nastavka kultnog filmskog serijala Matrix je bosanskohercegovačko-američki pisac Aleksandar Hemon. Uz njega priču filma potpisuju David Mitchell i Lana Wachowski koja će i režirati film.

Malo se toga zna o Matrixu 4, nije čak sigurno hoće li se u njemu pojaviti Laurence Fishburne.

Ali sigurno je kako ćemo opet vidjeti Keanu Reevesa u ulozi Nea. Glumac posljednjih godina najpoznatiji po Johnu Wicku izjavljivao je kako će napraviti još jedan nastavak serijala o mračnoj budućnosti čovječanstva samo ako se u priči opet pojavi prezime Wachowski. Tako i bi, Lana Wachoeski hje tu pa je tu i Reeves. To je za sada i najzanimljivije što znamo o filmu jer ako Keanu Reeves doista bude Neo to znači da je na neki način umakao od svoje sudbine iz Matrixa Revolutions. Već sada društvene mreže gore od različitih fanovskih teorija koje odjednom postaju relevantnima.

Uz Nea bit će tu opet i Trinity koju će ponovo tumačiti Carrie-Anne Moss. Producent će filma opet biti Grant Hill kojega ponajviše znamo po Matrixu a voli se zaboraviti kako je riječ o jednom od najuspješnijih filmskih producenata današnjice čije se ime nalazi i na Drvu života, i na Tankoj crvenoj liniji i na Atlasu oblaka. Što se Morpheusa tiče, sasvim je moguće dadoista ne vidimo Laurencea Fishburnea u toj ulozi nego da se ona dodijeli nekom mlađem glumcu. Inače saga oko četvrtog Matrixa traje nekoliko godina koliko Warner Bros pokušavaju pokrenuti stvari.

Kao i obično zapinjalo je na autorskim pravima a sada se očekuje da snimanje počne negdje sredinom sljedeće godine. Sam Aleksandar Hemon svoju je spisateljsku karijeru izgradio na engleskom jeziku po čemu je jedan od svjetskih književnih fenomena, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...