OD 17 do 22 SATA

Humanitarni štand udruge Jak kao Jakov danas na Trgu Petra Krešimira IV u Pagu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Danas, na blagdan Velike Gospe, udruga Jak kao Jakov postaviti će štand na trgu Petra Krešimira IV u Pagu, u vremenu od 17.00-22 sata. Na štandu će se prikupljati donacije i humanitarna pomoć za oboljelu djecu koja se trenutno nalaze na liječenju, a moći ćete pronaći kalendare, čestitke, slikovnice, majice, kape te razne prigodne suvenire, posebno anđele izrađene na volonterskim radionicama. Također, na štandu će biti i nakit izrađen u tehnici quilling i tehnici lijevanja dvokomponentne smole. Malene djeliće prirode, zaustavljene u lijepim komadićima nakita, izradila je i darovala udruzi volonterka Andrea. 

Organizatori iz udruge Jak kao Jakov ovim putem zahvaljuju gradu Pagu koji im je omogućio postavljanje štanda na glavnom trgu u Pagu.

„Jak kao Jakov“ humanitarna je udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, sa osnovnom djelatnošću prikupljanja i pružanja pomoći oboljeloj djeci i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Udruga je osnovana 06. veljače 2011. godine u Karlovcu. Nastala je u spomen na trinaestogodišnjeg dječaka Jakova Rubido koji se je protiv teškog oblika leukemije i epilepsije od kojih je bolovao, borio pjesmom, smijehom i velikom snagom duha i vjere. Upravo ta snaga bila je ispiracija za nastanak udruge. Jakov je iza sebe ostavio pjesmu koju je glazbena grupa Connect obradila pod nazivom „Jak kao Jakov“, te je nastao i istoimeni spot. Udruga je organizirala niz uspješnih humanitarnih akcija kojima je prikupljala pomoć za oboljelu djecu („Tisuću anđela“, „Anđeli za njih“, „Njihovi anđeli “ „Uskrs u srcu“, te koncerte i humanitarne piknike „Njima na dar“, na dan Jakovljevog rođendana 19. svibnja).

Prikupljena pomoć pružena je oko 150-tero oboljele i liječene djece, štićenika udruge iz cijele Hrvatske, kod kojih je uz dijagnozu malignih oboljenja (tumori i leukemije), u obitelji prisutna teška socijalna i financijska situcija. Udruga promiče snagu, optimizam i ljubav spram bližnjih, u želji da senzibilizira djecu i mlade za socio-emocionalno i humanitarno djelovanje. To djelovanje ostvaruje se kroz humanitarni rad u koji su uključeni brojni volonteri koji su sudjelovali u aktivnostima udruge (kreativne radionice, humanitarni štandovi, koncertna događanja, rad sa oboljelom djecom). Kupnjom proizvoda direktno pomažete djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Želite li pružiti pomoć i podršku možete im se obratiti i na:

Udruga Jak kao Jakov
Mačeka 1 – 47000 Karlovac, Hrvatska
Web stranica: www.jakkaojakov.hr
E-mail: [email protected]

Donacijski žiro-račun Udruge otvoren kod Erste banke:
IBAN: HR0324020061100596215
SWIFT: ESBCHR22

Sponzor akcije: Grad Pag

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar