Istražitelji pronašli ključni trag na dnu mora u tragediji koju je uzrokovao Zadranin (25)

Prema neslužbenim informacijama, lokacija na kojoj su pronađeni ključni dokazi udaljena je, procjenjuje se, oko 200 metara od obale.

Ronioci angažirani na istrazi smrti 20-godišnje Austrijanke Verene Heinz pronašli su u moru kod Malinske odbačeni ronilački uteg o kojem je govorio Verenin otac Dieter, kao i nogu nesretne djevojke koja joj je amputirana u naletu glisera, piše Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama, lokacija na kojoj su pronađeni ključni dokazi udaljena je, procjenjuje se, oko 200 metara od obale. Podsjetimo, Austrijanka Verena Heinz poginula je u Malinskoj na otoku Krku kada je na nju naletio gliser. U trenutku nesreće mlada turistica s ocem se kupala i ronila na dah te je imala ronilačku bovu promjera jedan metar.

Podsjetimo, Austrijanka Verena Heinz poginula je u Malinskoj na otoku Krku kada je na nju naletio gliser. U trenutku nesreće mlada turistica s ocem se kupala i ronila na dah te je imala ronilačku bovu promjera jedan metar.

Ronili su u serijama, dvije minute ronjenja pa tri odmora. Verena nekoliko tjedana nije ronila, pa je imala malih problema s uhom. Zato se jako razveselila kad je iz trećeg puta uspjela do kraja zaroniti. Odjednom su ugledali veliki gliser, kojim je upravljao 25-godišnji mladić iz Zadra, kako im se približava ogromnom brzinom. Radio je veliki zaokret i Verena i Dieter bili su uvjereni da će ih zaobići. Svatko tko ima dozvolu za upravljanje brodicom, kaže Heinz, dobro zna da se ronilačka bova mora zaobići na najmanje 100 do 125 metara udaljenosti. No, brod je krenuo ravno na njih. Udario je u Verenu te joj propelom zahvatio nogu. Gliser je kobilicom snažno udario i Dietera. Verena je odmah počela obilno krvariti, a uskoro i tonuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...