Izložba Starohrvatska baština u novome svjetlu

I ove godine svaku večer iza 21 sat u crkvi sv. Donata održava se multimedijalna izložba pod nazivom „Starohrvatska baština u novome svjetlu“ koja obogaćuje kulturnu i turističku ponudu ne samo Arheološkog muzeja Zadar već i grada Zadra tijekom ljetnih mjeseci. Izložba je nastala suradnjom Arheološkog muzeja Zadar s poznatim hrvatskim svjetlosnim umjetnicima Gordanom i Zorislavom Šojat, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Autori su ponudili jedan novi sadržaj u kulturno-turističkoj ponudi grada Zadra, a izložbu su posvetili „nepoznatim umjetnicima hrvatskoga srednjega vijeka“.  Kroz medij svjetla i putem projekcija velikog formata, predstavlja se vrijedna i bogata starohrvatska kulturna baština na atraktivan način. Posjetitelji ovom izložbom imaju  priliku vidjeti veliki broj spomenika  koji su inače publici nedostupni jer se nalaze u čuvaonici Arheološkog muzeja.

Kroz ovu izložbu svi ti vrijedni spomenici ponovno su se našli u prostoru crkve sv. Donata gdje su nekad i bili izloženi i tako posjetitelje vraćaju u prošlost kroz „svjetlosni vremeplov“ na jedan moderan i suvremen način.

Izložba se od 2015. godine u kontinuitetu svake godine prikazuje tijekom ljeta, od kolovoza do rujna, od 21 do 01h iza ponoći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...