Izložba “Volim svoju županiju” premještena u Mali arsenal

U petak, 2. kolovoza 2019. u atriju Turističko-informativnog centra (Palača Cedulin) otvorena je izložba „Volim svoju županiju“ koja se od danas, 7. kolovoza 2019. može razgledati u Posjetiteljskom centru Mali arsenal svakim danom od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Foto-natječaj istoimenog naziva pokrenut je 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. Ove godine zainteresirao je gotovo 2000 fotografa, amatera i profesionalaca, a u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 3667 radova. U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.

O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Nagradu za najbolju fotografiju odnio je Božan Štambuk iz Splitsko-dalmatinske županije, slijede ga braća Kapović iz Dubrovačko-neretvanske županije i Matej Snopek iz Osječko-baranjske županije.

Fotografija „Odlazak“ autora Marina Marasa izabrana je kao najbolja fotografija između 550 pristiglih fotografija iz Zadarske županije.

Izložbu možete razgledati do kraja kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...