Jubilarni 10. Tribute to Beatles u Zadru 23. i 24. kolovoza

Jubilarni 10. Tribute to Beatles na rasporedu je 23. i 24. kolovoza u atriju palače Cedulin u Zadru. Ulaz je besplatan, a zabava zagarantirana. Štoviše, u njoj mogu sudjelovati svi koji imaju iole talenta i znaju otpjevati nešto s bogatog repertoara planetarno popularnog benda. Tim povodom razgovarali smo sa Zvonimirom Zrilićem (58), organizatorom “Tributea”

– Eto, mi već 10 godina organiziramo Tribute to Beatles u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra. Produkcija je ovih godina rasla  od one najmanje pa do pravih orkestara na bini, kroz sve ono između. Ali moram reći da je  svake godine u sve ozbiljnijoj organizaciji i da smo došli na zavidnu razinu.  Zadarska Turistička zajednica osigurava nam razglas i osvjetljenje, a moram naglasiti da glazbenici sve rade pro bono, jer svi skupa obožavamo Beatlese, mogli bi skoro reći da smo fanatici – kaže nam Zvonimir Zrilić.

On ujedno i svira gitaru u bendu Songbusters, s Matkom Segarićem na klavijaturama, Franom Belinićem na bubnjevima i Draženom Grgurovićem na bas gitari.

– Ideja za Tribute to Beatles je došla za vrijeme novogodišnjih praznika u Arsenalu od članova našeg benda, a koji od nas je to prvi izrekao, ne sjećam se. Znam samo da što sam stariji, Beatlesi mi više pašu, sve su mi draži i ugodno ih je svirati. Zato mi je drago da ih možemo na ovakav način oživljavati i prenijeti njihovu svirku mlađim generacijama koje ih možda nisu upoznale. Jer, današnji pop i rock sigurno ne bi bili to što jesu da nije bilo Beatlesa. Njima često u Europi u velikim gradovima održavaju tribute koncerte, pa zašto i Zadar ne bi bio jedan od gradova koji promovira kraljeve rock scene. Time obogaćujemo ponudu zadarskog ljeta – kaže Zrilić te dodaje da publiku obično čini  oko 70 posto stranih gostiju.

– Nije lako usred turističke sezone okupiti toliki broj izvođača, jer svi oni ljeti  imaju pojačane gaže, ali uspijevamo. Štoviše,  ove godine umjesto jednog imat ćemo čak dva dana koncerata. Razlog tome je zapravo taj što su neki glazbenici mogli doći u petak, drugi u subotu, a mi smo htjeli okupiti sve pa smo napravili dvodnevni koncert, čime su profitirali Zadrani i njihovi gosti. Od srca u ime benda zahvaljujem svim kolegama koji zbog ljubavi prema Betlesima ostave svoje svirke i pridruže se nama na ovom prekrasnom događaju. Ovogodišnji light motiv nam je 50. godišnjica izdavanja albuma Abbey Road, pa će dio stvari koje ćemo izvoditi biti upravo s tog albuma, ali naravno izvodit ćemo i pjesme s drugih njihovih albuma te neke pjesme koje su nastale nakon raspada benda, poput Lennonove Imagine. Želja nam je da ovo bude više  open air street festival, a ne neki uštogljeni događaj, a atrij palače Cedulin za to je idealan.  Ne želimo biti copy bend, strogo ih imitirati, nego želimo u svaku interpretaciju pjesme dati i dio sebe.  Svatko tko zna i želi, mogao se prijaviti da osobno izvede neku od Beatlesovih pjesama na pozornici,a bilo bi mi jako drago kad bi se to nastavilo i sljedećih godina. Time postižemo ono što smo htjeli, da na najrazličitije načine i u najraznovrsnijim aranžmanima s ljubavlju  svi zajedno opjevamo Beatlese – kaže Zrilić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...