Karamarko najavio veliki povratak u HDZ, Grabar Kitarović kandidaturu za još 5 godina

Tomislav Karamarko rekao je za Dnevnik Nove TV kako ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a. U razgovoru reporterom s Andrijom Jarkom rekao je da ga na to potiče loše stanje u stranci.

‘Moram reći da ozbiljno razmišljam o takvoj mogućnosti”, odgovorio je Tomislav Karamarko za Dnevnik Nove TV na pitanje postoji li mogućnost da se kandidira za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Na takvo razmišljanje potaknulo ga je stanje u stranci. ”Ne procjenjujem da je stanje dobro. Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore i mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv”, kazao je Karamarko.

Smatra da je vrh stranke HDZ-a ”dislociran od stranačkog tijela” i da se vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci. U svoj je uspjeh kao kandidata siguran. ”Ja, ako se kandidiram, ja ću i pobijediti”, uvjeren je Tomislav Karamarko, no o detaljima moguće kandidature nije želio razgovarati, posebice jer se danas obilježava obljetnica Oluje te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. ”Bili zadvoljni danas s Hrvatskom ili ne,u svakom slučaju, moramo se boriti da bude bolja”, zaključio je Karamarko za Dnevnik.

Grabar Kitarović potvrdila sudjelovanje u utrci za još jedan mandat

Nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice Oluje, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stala je pred novinare i potvrdila naslućivanja o kandidaturi na nadolazećim predsjedničkim izborima. ”Danas sam tu kao predsjednica i namjeravam se i idućih pet godina viđati s vama kao predsjednica”, kazala je predsjednica.

Nakon predsjednice, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom te da je na predsjednici odluka o tome kada će i službeno objaviti kandidaturu. Premijer je rekao i da svi ostali kandidati, s obzirom na kandidaturu, mogu slobodno objaviti svoje kandidature, no ”jedna je predsjednica”.

Kolinda Grabar-Kitarović je već ranije kazala da odluku o objavi kandidatura odgađa do obljetnice Oluje. ”Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje”, napisala je predsjednica, javlja Dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...