Cestitka_Uskrs

KK Zadar potpisao s novim centrom; Krajem kolovoza stiže James Farr!

Amerikanac James Farr potpisao je suradnju s Košarkaškim klubom Zadar i novi je centar Zadrana.

Ranije danas, vijest je potvrđena od strane sportskog direktora Branimira Longina, koji je otkrio kako je ugovor potpisan na period od godinu dana.

26-godišnji Farr porijeklom je iz Evanstona, savezne američke države Illinois. Sa svojih 208 cm i 112 kg svoju ozbiljniju košarkašku ulogu započeo je igrajući za Xavier Musketeerse na sveučilištu u Ohiu (2012. – 2016.), čije je boje nosio u sklopu NCAA lige.

Nakon sveučilišne košarke profesionalni put započeo je u Europi, točnije u mađarskom Alba Fehervaru, s kojima se, već u prvoj sezoni 2016./17. okitio titulom mađarskog prvaka i okušao u FIBA Eurokupu.

Spomenute sezone bilježio je 9.1 poena, 4.4 skoka i po jednu asistenciju te ukradenu loptu u odigrane 44 utakmice mađarskog prvenstva. Noseći svoju momčad kroz grupnu fazu europskog natjecanja protiv francuskog Elan Chalona, portugalske Benfice i belgijskog BF Brusselsa osigurao je prolaz Fehervaru u drugi krug natjecanja. Jedanaest utakmica odigranih u Eurokupu s prosjekom od 13.2 poena i 5.7 skokova više su nego dobar pokazatelj kako je riječ o dominantnom igraču u reketu.

Dobro izdanje američkog košarkaša nije prošlo nezamijećeno, pa je već sljedeće sezone potpisao upravo za francuski Elan Chalon, koji je, zanimljivo, spomenute sezone 16./17. za loptu ostao bez titule pobjednika Eurokupa protiv, također francuske momčadi Nanterre 92.

U Elan Chalonu zadržao se samo jednu sezonu (2017./18.), gdje je većinom ulazio s klupe te je po završetku sezone svoju karijeru nastavio u Njemačkoj, točnije BC Mitteldeutcher u sklopu košarkaške Bundeslige. Nakon toga kratko je bio članom i filipinske momčadi Magnolia Hotshots, odakle se, nakon 9 nastupa i double-double učinka od 22 poena, 18 skokova i 2 ukradene lopte po utakmici, priključio upravo zadarskoj momčadi.

Dolazak Jamesa Farra očekuje se krajem kolovoza, kada će biti i službeno predstavljen javnosti na tiskovnoj konferenciji, navode iz KK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...