Kolona duga osam kilometara zbog prometne nesreće na A1, gužve i na drugim autocestama

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) u subotu poručuju kako je pojačan promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, a vozače pozivaju na oprez i strpljenje.

Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Zbog gustog prometa na pojedinim dionicama autocesta vozi se usporeno u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama.

Zbog veće gustoće prometa povremeni su zastoji na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku. Vozače pozivamo na dodatan oprez i strpljenje te ih podsjećamo da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, izvještaj je HAK-a.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

– povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II oba smjera,
– između Lučkog i Bosiljeva II u smjeru mora vozi se usporeno u koloni u pokretu uz povremene zastoje,
– kolona vozila prema naplatnoj postaji Lučko iz smjera čvora Jankomir duga je oko 2 km, a iz smjera čvora Buzin duga je oko 3 km, a na naplatnim postajama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja,
– lakša prometna nesreća na 46+200 km između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru mora,
– nakon završetka očevida prometne nesreće na 235+100 km između odmorišta Jasenice i tunela Čelinka u smjeru Zagreba, vozi se usporeno u koloni uz povremene zastoje.

Prometni centar u programu našeg radija slušate svakih pola sata (na :00 i :30) na 97,2 MHz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...