Košarkaški klub Zadar potpisao jedno od zvučnijih pojačanja pred novu sezonu

Riječ je o 26-godišnjem američkom razigravaču Tony Wrotenu (Anthony LeonDre Wroten Jr.), nekadašnjem NBA igraču koji je draftiran 2012. godine kao 25. pick od strane Memphis Grizzliesa. Zapaženiju ulogu i minutažu ipak je dobio u Philadelphia 76ers-ima gdje je poslan u zamjenu za drugi izbor na budućem NBA draftu.

Upravo 2013. ostvario je svoj prvi triple-double učinak u pobjedi 123-117 protiv momčadi Houston Rocketsa (18 poena, 10 skokova, 11 asistencija).

198 cm visokom američkom braniču sezona 2013./14. bila je i više nego uspješna, uzevši u obzir kako je na koncu sezone bio na prosjeku od 13 poena, 3 asistencije i 3.2 skoka zabilježenih u 72 utakmice. Sezona 2014./15. počela je još bolje za Wrotena gdje je svoje nastupe podigao na razinu više, bilježivši 16.9 poena, 5.2 asistencije i 1.6 ukradenih lopti u 30 utakmica dok ga u siječnju 2015. nisu snašli problemi s križnim ligamentima desnog koljena zbog kojih je propustio ostatak sezone te morao biti podvrgnut operaciji i tretmanu istog.

11. studenog 2015. poslan je u NBA momčad razvojne lige, Delaware 87ers kako bi se postepeno pripremio za povratak na parkete, koji je i dočekao već početkom prosinca iste godine i priključio se treninzima s momčadi Philadelphije. Nije dugo čekao i već u istom mjesecu nastupio je u utakmici protiv Denver Nuggetsa, u kojoj je upisao 4 poena kroz 13 minuta provedenih na parketu.

Nedugo nakon toga pridružio se New York Knicksima za koje, na kraju nije odigrao nijednu službenu utakmicu, već se vratio tamo gdje je sve počelo – u Memphis Grizzliese. Nažalost, nije se uspio ozbiljnije nametnuti kod trenera Davida Joergera pa ni ovoga puta nije upisao niti jedan nastup. Pokušavao se vratiti i zadržati dobru formu igrajući za momčadi NBA razvojne lige poput Texas Legendsa i Rio Grande Valley Vipersa, ali svoj put ipak je nastavio u Estonskom BC Kalevu i VTB ligi.

Kako se dobro snašao i da je to bio dobar potez, ukazuju nam brojke od 15.7 poena, 5.7 asistencija i 1.4 ukradene lopte po utakmici u protekloj sezoni 2018./19.

Svestrani playmaker ugovor s KK Zadar potpisao je na godinu dana, a službeno predstavljanje novog pojačanja bit će kroz nekoliko dana, kada ćemo moći doznati i ostale pojedinosti o Wrotenovom dolasku, stoji na službenim stranicama KK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...