Mate Ivković, prijatelj HDZ-ovaca pušten je da se brani sa slobode. Kako je to moguće?

Jedna od pet osoba koje su prekjučer navečer privedene u Zadru zbog sumnje u gospodarski kriminal je Mate Ivković, prijatelj mnogih HDZ-ovaca, što se može vidjeti na fotografijama na njegovim profilima na društvenim mrežama. Ima nadimak Pablo, navodno po Pablu Escobaru. Slikao se i s Kolindom, a s njenim je savjetnikom bio na jednoj večeri u zagrebačkom restoranu. S njima je bio i HDZ-ov Josip Bilaver. Ivković se naslikavao i pred sjedištem HDZ-a, a imao je i slike s Bandićem, Mamićem…

Ivković je, kako su objavili lokalni portali, kad mu je policija pokucala na vrata sjeo u auto te krenuo prema Zagrebu… Uhvaćen je na odmorištu Zir gdje je ustanovljeno da je bio pod utjecajem opijata. Kako pišu zadarski mediji, Ivković se pokazao pozitivnim na kokain, no odbio je testiranje krvi te je protiv njega podnesen prekršajni prijedlog za vožnju pod utjecajem opijata.

Ivković nije zadržan u pritvoru jer nisu utvrđene okolnosti za njegovo zatvaranje

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković odredio je mjeru istražnog zatvora do mjesec dana trojici od pet muškaraca, no među njima nije i Ivković.

U razgovoru za Index sudac Visković je objasnio kako Ivković nije zadržan u pritvoru jer nisu utvrđene okolnosti za njegovo pritvaranje. Na pitanje koje su to okolnosti, Ivković nam je odgovorio: “Opasnost od ponavljanja djela te opasnost od utjecaja na svjedoke.”

“Ako je uistinu bježao, nije logično da ga se pušta”

Za komentar smo nazvali Željka Cvrtilu, savjetnika za poslovnu i privatnu sigurnost. Cvrtila kaže kako se iz dosad objavljenih informacija može zaključiti kako su curile informacije jer ako je Ivković bio u bijegu, on je morao znati da će biti priveden.

“Ako je saznao za uhićenje, to znači da je iscurila informacija ili iz MUP-a ili iz državnog odvjetništva”, pojasnio je Cvrtila. Na upit je li trebao biti pušten ako je bježao, Cvrtila kaže da je to teško dokazivo jer je mogao reći kako se vozio za Zagreb.

“Ipak, ako je uistinu bježao, nije logično da ga se pušta”, rekao je Cvrtila.

Podnesene kaznene prijave protiv 16 osoba i sedam tvrtki

Podsjetimo, zadarska policija je nakon višemjesečne kriminalističke istrage podnijela kaznene prijave protiv 16 osoba u dobi od 23 do 60 godina s područja Zadra, Zagreba i Vinkovaca te sedam tvrtki sa zadarskog i zagrebačkog područja zbog sudjelovanja u gospodarskom kriminalu i organiziranom pranju novca, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...