Memorijalni turnir za ortopedska pomagala za Enu Škoda i Anu Juričević

Humanitarna udruga Antonio Jurjević, koja je utemeljena nakon njegove prerane smrti, ove godine organizirat će i treći memorijalni turnir u spomen na pokojnoga vratara, velikog nogometnog entuzijasta i dobrog čovjeka Antonija. Kao i prethodna dva i ovaj će turnir biti humanitarne naravi.

– Od cjelokupnoga prihoda kupit će se ortopedska pomagala za Enu Škoda i Anu Juričević, kazao je Frane Volpi-Kobal, predsjednik udruge u uvodnom dijelu jučerašnje konferencije za novinare u Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Izvijestio je još da će se u natjecateljskom dijelu igrati u kategorijama djece, seniora i veterana, te dodao:

– Do sada imamo prijavljene 53 momčadi za seniore, te 12 veteranskih (1981. godište i stariji), a u dječjem dijelu bit će 16 momčadi. Kotizacija za seniore i veterane je po 400 kuna. Podsjećam da smo prošle godine imali ukupno 97 momčadi, a ove godine očekujemo najmanje toliko, možda i više, jer se prijave za seniore i veterane mogu još poslati.

Toni Čačić, koji je jedan od članova organizacijskoga odbora, istaknuo je da će u dječjem dijelu turnira nastupiti momčadi sastavljene od igrača koji su 2008. godište i mlađi.

– Imat ćemo četiri skupine po četiri momčadi, potom četvrtfinale, polufinale i finale. Očekujemo veoma kvalitetan nogomet jer u tom naraštaju ima mnogo darovitih i perspektivnih pojedinaca. Osim pokala i medalja za najbolje četiri momčadi, osigurane su i nagrade za najboljega strijelca, najboljega vratara i najboljega igrača, kazao je, uz ostalo, Čačić.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, rekao je da Humanitarna udruga Antonio Jurjević od prvoga dana svoga djelovanja ima razumijevanje i potporu i ŠC-a Višnjik i njegovu.

– ŠC Višnjik kao objekt od velikoga značenja za svekoliki život Grada Zadra i svih njegovih sugrađana i gostiju prezadovoljan je i ponosan što izvrsno surađuje s Humanitarnom udrugom Antonio Jurjević. U prethodna dva izdanja ovoga humanitarnoga turnira pokazalo se da puno ljudi dolazi promatrati utakmice i na drugi način uključiti se u turnir koji ima i dimenziju više jer je po svojoj naravi humanitaran, istaknuo je Karlović.

U zaključku Frane Volpi-Kobal izrekao je zahvalu Denisu Karloviću i ŠC-u Višnjik na izvrsnoj suradnji i svekolikoj potpori, te informirao da su uz Tonija Čačića u organizacijskom odboru u velikoj mjeri sudjelovali i Šime Maruna i Ivan Šimurina.

Ovogodišnji Memorijal Antonija Jurjevića počet će 16. kolovoza. Izvlačenje parova bit će 14. kolovoza u 20 sati. Možebitni ostatak prikupljenoga novca, nakon podmirenja troškova za kupovinu ortopedskih pomagala Eni Škoda i Ani Juričević, bit će doniran za drugu potrebitu djecu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...