Na Zadar basketball tournament stiže europski prvak Himki

Ruski Himki novi je potvrđeni sudionik Zadar Basketball Tournamenta. Najjači europski pripremni košarkaški turnir održat će se od 18. do 21. rujna u dvorani Krešimir Ćosić, a u izmijenjenom konceptu na turniru će zaigrati četiri momčadi. Himki će tako snage odmjeriti s još dva euroligaša, Anadolu Efesom i berlinskom Albom te KK Zadar.

Himkiju će nastup na ovogodišnjem turniru biti prilika za provjeru jake momčadi koju su formirali sa ciljem napada na Euroligu. Temelj momčadi i dalje je Alexey Shved, jedan od najboljih euroligaških košarkaša, hrvatskoj javnosti najpoznatiji kao ključni akter izbacivanja naše reprezentacije s EuroBasketa prije dvije godine. Uz Shveda, najveće pojačanje je Timofey Mozgov, igrač koji je s Cleveland Cavaliersima i LeBron Jamesom osvojio titulu NBA prvaka. Mozgov je sa svojih 216 cm prava sila ispod koša i jedna od najvećih zvijezda ruske košarke. Dva velika pojačanja za Himki u novoj sezoni su i Dairis Bertans, koji je na zadarskom turniru nastupio u dredu Olimpije Milano prošle godine te Stefan Jović, koji do sada ima tri nastupa Zadar Basketball Tournamentu, 2015. u dresu Crvene zvezde i 2017. i 2018. u dresu Bayernu.

Redove moskovske momčadi pojačao je i Janes Jerebko, Šveđanin s devet godina iskustva u NBA-u i donedavni igrač Golden State Warriorsa. Momčad prekaljenih profesionalaca vodit će Litvanac Rimas Kurtinaitis koji je kao igrač bio član legendarne zlatne ekipe SSSR-a na Olimpijskim igrama 1988. U ulozi trenera vodio je deset klubova te tri puta osvojio Eurokup.

Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event. Šesto izdanje ponovno će u Zadar privući ljubitelje košarke kao i brojne međunarodne košarke. Bogate popratne aktivnosti te napete utakmice vrhunskih ekipa i ovog će rujna s pravom Zadar pretvoriti u srce europske košarke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...