TROJE NAŠIH

Odrađena treća etapa projekta LAG-a Bura – “Rural Flavours” koji se održao u Estoniji

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Od 01.08 do 05.08 LAG Bura je završio treću etapu projekta Ruralni Okusi sudjelovanjem na sajmu Caffe Days u mjestu Kardla na otoku Hiiumaa u Estoniji. Ruralni okusi je transnacionalni projekt između LAG-a Bura i partnera iz Finske, Cipra, Estonije, Portugala i Španjolske.  Projekt ima za cilj promicanje i umrežavanje lokalnih proizvođača, razmjenu znanja i širenje tržišnih potencijala.

Naše područje predstavljali su Sandra Babac Šinjorina Smokva, Eugen Novaković – OPG Eugen Novaković, te Bruno Marasović, U.O. Rajna.

U sklopu projekta sudjelovali smo i na seminaru Lokalne legende i mitovi u marketingu. LAG Bura predstavio je paletu različitih proizvoda svog područja i dvije turističke zajednice. Imali smo prilike upoznati se s različitim autohtonim proizvodima projektnih partnera poput meda od ružmarina iz Portugala, džema od pasjeg trna iz Finske, slatkim delicijama iz Cipra te mnoštvom ručnih radova od drva i vune iz Estonije.

Prva projektna etapa održala se u mjestu Torres Novas u Portugalu sudjelovanjem na sajmu suhog voća „Feira de Frutos Secos“ 28.09.2019 godine, a druga etapa je održana u Starigradu u Paklenici na sajmu Ruralni Okusi 03.05.2019 godine. Sljedeća projektna etapa održava se u mjestu Limassol u Cipru 19.09.2019 godine, a završna etapa projekta u mjestu Pori u Finskoj u ožujku 2020 godine. U sklopu projekta biti će izrađen kalendar Ruralnog zavičaja i razvijena medijska platforma za lakše umrežavanje proizvođača i turizma s područja dionika projekta.

Ovim projektom želimo postići maksimiziranje i poticanje na sustave kvalitete, te prepoznatljivost proizvoda sa LAG-područja. Također u cilju je postizanje robne razmjene između članova, lokalnih dionika i internacionalni plasman naših lokalnih proizvoda -ističe voditeljica LAG-a Bura, Ana Škara.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar