Pala je prva kazna novog zakona u Hrvatskoj – 24.000 kuna i dvije godine bez vozačke!

Koprivnička policija u utorak je izvijestila kako su se počele primjenjivati nove, strože odredbe zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tri su vozača, inače ‘ponavljača’ prekršaja, za vikend na svojoj koži osjetila drastične kazne.

Tako je u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda doveden 20-godišnji vozač koji je u petak na cesti Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Prekršajni odjel Općinskog suda doveden je 50-godišnji vozač koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

U nedjelju, 4. kolovoza, na Prekršajni odjel doveden je 21-godišnji vozač koji je u subotu u 23.20 sati, u Virju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci, prenosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...