Pojačan promet na cestama, na autocesti A1 dvije prometne nesreće

Na autocesti A1, nedaleko od odmorišta Draganić dogodile su se dvije prometne nesreće, a jedan čovjek zatražio je liječničku pomoć. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, javlja HAK.

Prva prometna nesreća dogodila se u 11:50, a u njoj su sudjelovala tri vozila. Druga nesreća dogodila se u 12:20 i u njoj su sudjelovala dva osobna vozila, potvrdila je za Dnevnik.hr karlovačka policija. Jedna osoba zatražila je liječničku pomoć.

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza. Povremeno se vozi usporeno, u kolonama u pokretu. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici i Dalmaciji. Zbog mjestimice jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Uz povećanu gustoću prometa povećava se i vjerojatnost za incidentne situacije, odnosno prometne nesreće, upozorava HAK. Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

A1 Zagreb-Split-Ploče: kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih kolona vozila. Prometna je nesreća između čvora ZADAR I i čvora POSEDARJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

A2 Zagreb-Macelj: kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona vozila duga je oko 5 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina.

A3 Bregana-Lipovac, zagrebačka obilaznica: nema posebnih ograničenja niti dužih kolona;
kolona vozila kod graničnog prijelaza Bregana u smjeru Republike Slovenije duga je oko 1 km.

A6 Rijeka-Zagreb: kod naplatnih postaja Rijeka-Grobnik u smjeru Rijeke kolona vozila duga je oko 1 km.

A7 GP Rupa-čvor Diračje; Riječka obilaznica – kod čvora Matulji u oba smjera nema dužih kolona.

Istarski ipsilon: kod tunela Učka u oba smjera nema dužih kolona.

Krčki most (DC102): u oba smjera nema dužih kolona vozila.

Jadranska magistrala (DC8): između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...