Pupić Bakrač: “Može li netko vjernici Marini Dujmović Vuković prišapnuti da se ne opraštaju namjerni grijesi”

Inzistiranje na informacijama iz Narodnog muzeja, što Marko Pupić Bakrač pokušava već neko vrijeme, nastavlja se i ovaj put u obliku njegovog priopćenja javnosti.

Isto prenosimo u cijelosti…

Već preko 100 dana ne dobivam nikakve odgovore na upite i zahtjeve vezane uz Narodni muzej Zadar što je eklatantno kršenje mojih vijećničkih prava. Svi se prave mutavi, htjeli bi zaštiti Renatu Peroš  po partijsko-klijentelističkoj osnovi a da se to na njih ne reflektira ni na koji način. E pa ne ide to tako. Što bi naš narod rekao ne može se biti heben i pošten. Zašto mi Marina Dujmović Vuković i Božidar Longin ne mogu odgovoriti na pitanje da li su znali i odobrili da Narodni muzej kao pravna osoba tuži novinare za klevetu ? Pa ako kažu da jesu ne valja ako kažu da nisu još gore, to bi značilo da im podređena radi svinjarije bez njihovog odobrenja i znanja. A svinjarije se moraju sankcionirati… Iz tog labrinta ni genijalac ne bi našao izlaz a kamoli takvi intelektualni kapaciteti kao što su Marina Dujmović- Vuković i Božidar Longin . Slična je stvar s mojim zahtjevom da mi se dostave troškovi reprezentacije Narodnog muzeja raščlanjeni po stavkama te da mi se uz svaku stavku priloži pripadajući račun. Naime jelo se jako kvalitetno, pilo fino a na računima osim pozamašne cifre stoji stavka npr. MENU A . Da li ste ikada u restoranu dobili račun u kojem nisu navedene stavke nego samo MENU A i konačna pozamašna cifra ? A ono recimo MENU A škampi i ostale delicije uz najkvalitetnija vina ? Ma koga vi … ? A ono službeni objed a nigdje uz račun nije navedeno u koju službenu svrhu i koje službene osobe su objedovale na račun ustanove !? Ma koga vi…? Hoće li se udovoljiti mom zakonski utemeljenom zahtjevu kao županijskog vijećnika ? Čik pogodi… za sada se prave da nisu primili email na službene mail adrese. Ako udovolje ne valja, ako ne udovolje još gore… Na državnoj razini stvari se polako ali nepovratno mijenjaju pod pritiskom javnosti i medija ministri se smjenjuju zbog laži, muljanja, jednom riječju moralno-političke odgovornosti. U Zadru još ni približno nismo došli u tu fazu. Tu okorjele strukture sa zatucanim glavama čine sve kako bi održali sustav partijske podobnosti u kojem je jedino mjerodavan sud partije. Obveza je svih nas da jačamo pritisak kako bi se stvari pomakli s mrtve točke. Sadašnja podjela na građane prvog reda u koje spadaju svi oni navezani na partijsko-klijentelističku strukturu i građane drugog reda u koju spadaju svi ostali mora biti dokinuta. Nedavno su direktorima gradskih tvrtki povećane plaće a radnicima nisu. Osim što je protuzakonito, nekorektno je i duboko nemoralno da još jedu i piju na račun gradskih tvrtki, odnosno poreznih obveznika.  

P.S. Budući Marina Dujmović-Vuković redovito pohodi nedjeljne mise može li joj netko prišapnuti da se opraštaju samo nehotično počinjeni grijesi a oni hotimični i učestalo ponavljani ne ? 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...