Snima se Matrix 4; Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss reprizirat će uloge Nea i Trinity

Filmski studio Warner Bros. u utorak je objavio da će se snimati četvrti film u serijalu “Matrix” te da će zvijezde prva tri filma Keanu Reeves i Carrie-Anne Mossponovno glumiti Nea i Trinity, piše Variety. Najavljeno je i da će film režirati Lana Wachowski, koredateljica i koscenaristica prva tri filma iz serijala.

“Ne možemo biti više oduševljeni što ponovno u ‘Matricu’ ulazimo s Lanom”, rekao je predsjednik Warner Bros. grupe Toby Emmerich. “Lana je prava vizionarka – jedinstvena i originalna kreativna filmašica – i oduševljeni smo što piše, režira i producira novo poglavlje u svijetu ‘Matrixa’.”

Scenarij će uz Wachowski pisati i Aleksandar Hemon, jedan od scenarista filma “Otok ljubavi” bosanske redateljice Jasmile Žbanić, te David Mitchell, autor romana “Cloud Atlas” prema kojem su Lana i Lilly Wachowski s redateljem Tomom Tykwerom snimili istoimeni film.

Produkcija filma “Matrix 4” trebala bi početi 2020. godine.

Warner Bros. već neko vrijeme pokušava snimiti nove filmove koji su smješteni u svijet “Matrixa”, međutim to im zavrzlame oko produkcijskih prava sve do nedavno nisu dopuštale. Kako je Reeves ovog ljeta na kino blagajnama ostvario značajan uspjeh s filmovima “John Wick 3: Parabellum” i “Priča o igračkama 4”, Warner se odlučio dati u produkciju novog “Matrixa”.

“Mnoge ideje kojima smo se Lilly (Wachowski) i ja bavile prije 20 godina sada su još relevantnije. Jako sam sretna što su ovi likovi ponovno u mom životu. Zahvalna sam i što ću ponovno moći raditi sa svojim briljantnim prijateljima”, rekla je Wachowski.

Radnja novog “Matrixa” trenutno nije poznata, a ne zna se ni što će biti s likom Morpheusa, kojeg je originalno igrao glumac Laurence Fishburne. Variety piše da neki izvori tvrde da bi tu ulogu u novom filmu mogao igrati mlađi glumac.

“Matrix” trilogija koju su režirale Lana i Lilly Wachowski i u kojoj su igrali Reeves i Moss zaradila je 1,6 milijardi dolara na svjetskim kino blagajnama, a prvi film serijala “The Matrix” ove godine slavi 20. obljetnicu izlaska piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...