Splićanin Ivan Siriščević novi je igrač KK Zadra!

Ivan Siriščević novi je igrač Košarkaškog kluba Zadar!

198 cm visoki Splićanin dogovorio je suradnju s čelnicima kluba na period od godinu dana.

Siriščević je protekle 2018./19. sezone nosio dres rumunjskog prvoligaša Pitestija i kao član istog ostvarivao sasvim zadovoljavajuće brojke. 12.6 poena, 4 skoka i 1.5 asistencija po utakmici što i nije pravi pokazatelj i omjer kvaliteta kojim raspolaže novo zadarsko pojačanje.

Primjerice, sezonu ranije, također u rumunjskoj prvoj ligi (Liga National), noseći dres rivala Craiove upisivao je statistiku dosadašnje karijere. 20.4 poena, 5.1 skokova i 3 asistencije da bi na koncu 17./18. sezone s istoimenom momčadi osvojio 7. mjesto u rumunjskom domaćem prvenstvu.

32-godišnji Ivan Siriščević svoju bogatu seniorsku karijeru započeo je u rodnom Splitu 2003. te je za splitskog prvoligaša nastupao sve do 2008. godine. Nakon toga nastupao je za Široki, Kecskeméti, Timișoari, Oberwart Gunnerse, ponovno za Split, Cibonu, Mitteldeutscher, Šibenik i već spomenute rumunjske momčadi Craiovu i Pitesti.

Važno je napomenuti kako se Siriščević, u vrijeme mandata izbornika Velimira Perasovića nalazio na širem popisu košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Zanimljivi video isječak gdje novopristiglo pojačanje KK Zadar postiže 67 odnosno 61 zabilježenu tricu zaredom na treningu pogledajte u priloženom videu niže.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...