Cestitka_Uskrs

Sutra na zadarskom Forumu besplatan koncert Jure Stublića

Sutra u 22 sata na zadarskom Forumu nastupa Jura Stublić. Koncert je besplatan.

Ove godine Stublić slavi 31. godinu od objave albuma “Zemlja sreće”, s kojeg su hitovi “Dobre vibracije”, “Doći ću ti u snovima” i “Ljubav je zakon”, a njegovi su koncerti u Zagrebu gotovo uvijek rasprodani. Jedan je od aktera Novog vala koji su i danas aktivni, a iako ne objavljuje novu glazbu redovno nastupa.

Prva pjesma koju je napisao bila je “Dijete ulice”.

Johhniju Štuliću se svidjelo pa ga je pozvao u svoj bend. U prvoj postavi Azre bio je pjevač.  Svoj prvi bend osnovao je 1979. godine pod nazivom Šporko šalaporko i njegove žaluzine, ali ubrzo ga mijenja u Film. Prvi album izlazi im 1981. godine, danas kultni “Novo!Novo!Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi”, s hitovima kao što su “Neprilagođen”, “Moderna djevojka”, “Radio ljubav” i “Odvedi me iz ovog grada”.

Iste godine nastaje i “Film u Kulušiću – Live”, mini LP koji je također s vremenom zaradio kultni status i smatra se jednim od najboljih ploča izdanih tih godina. Prodala se u nakladi od 60.000 primjeraka. Kratko nakon ´Filma u Kulušiću´ postali su uz Idole najvažniji, a potencijalno i najkomercijalniji novovalni bend. Film je objavio još tri studijska albuma, a nakon raspada počinje se koristiti naziv Jura Stublić i Film, koje je ostalo do danas.

Jura je snimio još tri albuma – “Sunce sja”, “Zemlja sreće” i “Hrana za golubove”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...