Ovaj petak započinje najveći malonogometni turnir u županiji

Na ovogodišnjem 3. Memorijalnom humanitarnom turniru “Antonio Jurjević”, koji se od petka održava na vanjskim malonogometnim terenima ŠC-a “Višnjik”, prijavilo se čak 120 ekipa. Time su organizatori, Humanitarna udruga “Antonio Jurjević”, srušili svoj prošlogodišnji rekord od 97 ekipa te i dalje drže titulu najvećeg turnira u Zadarskoj županiji, ali i šire.

Turnir se igra u tri kategorije: seniori, veterani i djeca, a u ovogodišnjem izdanju turnira uživat će i 18 ekipa djece rođenih 208 godine i mlađe. Veterani će, zajedno s djecom koja na turniru nastupaju isključivo uz pozivnicu i ne plaćaju kotizaciju, svoj dio igre započeti nešto kasnije, od 22. kolovoza.

– U četvrtak su izvučeni parovi turnira, a utakmice se igraju svaki dan od 19 sati. Seniorski turnir igra se prema sustavu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski turnir igrati prema sustavu 5+1 – rekao je Frane Volpi Kobal, predsjednik Humanitarne udruge “Antonio Jurjević” koja je zajedno s MNK Brodarica i MNK Plovanija organizator turnira.

Na izvlačenju parova za 3. Memorijalni humanitarni turnir “Antonio Jurjević” od ukupno 86 seniorskih ekipa 44 su morale u pretkolo kako bi izborile svoje mjesto u konačnom ždrijebu od 64 ekipe. Od veterana, kojih je manji broj nego seniora, samo će četiri ekipe proći kroz pretkolo i tražiti svoje mjesto za završni turnir od 16 ekipa.

– Molimo ekipe da se pridržavaju rasporeda odigravanja utakmica jer zbog velikog broja prijavljenih jednostavno nije moguće svima udovoljiti na zahtjev – ističe Volpi Kobal, dodajući kako se turnir i ove godine održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Kao i svake godine do sada, turnir ima humanitarnu notu, a organizirana je humanitarna akcija “Zadar za Anu i Enu” gdje će se novac prikupljen od kotizacija utrošiti za kupnju ortopedskih pomagala djevojčici Ani Juričević koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna stajalica, te Eni Škodi, djevojčici oboljeloj od neurofibromatoze tipa 1 kojoj je krajem ove godine potrebna nova ortoza.

Na račun humanitarne akcije “Zadar za Anu i Enu” već su stigli prvi novci. Naime, na Zadarskoj ljetnoj ligi, čija je završnica odigrana prošli vikend, organizirana je akcija “Kazni me za dobro” pokrenuta u suradnji s Udrugom košarkaških sudaca Zadarske županije. Za svaku utakmicu bez tehničke greške organizatori su se obvezali uplatiti 200 kuna u humanitarni fond, te je tako iznos od 3600 kuna već uplaćen na račun humanitarne akcije koja se održava u sklopu 3. Memorijalnog humanitarnog turnira “Antonio Jurjević”. Ostatak novca prikupljen na turniru donirat će se potrebitoj djeci tijekom godine.

Raspored utakmica u petak

19.00 Humanitarna udruga “Antonio Jurjević” – Always Ready
19.45 Relja D.o.o. Lončar – MNK Raštane Kanela
20.30 MNK Sinjoretovo – MNŠK Fortuna Drage
21.15 Karlovačko – Bili Cvitak
22.00 MNK Kontra – NK Vrčevo Glavica
22.40 La La Land igraonica – MNK Polača

Teren B

19.45 MNK Bodulero – MNK Novi Bokanjac
20.30 Taxi Rogić – Udruga ”Pojonsko srce”
21.15 Batela – MNK Ljevica Zadar
22.00 Posedarje – MNK Azine
22.40 MNK Mali Caffe Smiljevac – Titovi Bori Sukošan

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...