U “obračun” s bankomatima kreću konzervatori, evidentirano 64 uređaja na Poluotoku!

Kalelarga je u najmanju ruku postala “aleja bankomata”. Bučni uređaji vrištećih boja nalaze na svakih nekoliko metara. Ništa bolja situacija nije ni kada se zađe u sporedne uličice na Poluotoku.

Vrijeme je da se kaže “stop” nagrđivanju stare povijesne jezgre.

Komunalni su redari, kaže nam Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, unatrag mjesec dana evidentirali 64 bankomata na ovom malom prostoru.

S njima u “obračun” kreću konzervatori.

– Mi smo još u studenom prošle godine pokrenuli inicijativu, održali sastanak i dogovorili korake u svezi sprječavanja najezde bankomata. Tada je već bilo dogovoreno da će konzervatori po našoj evidenciji dati svoje mišljenje izolirano od bankomata do bankomata i uvjete po kojim uvjetima mogu ostati u prostoru, odnosno na neki način legalizirati se.

Resorno ministarstvo zamolilo je za podršku komunalno redarstvo u dijelu evidentiranja samih bankomata na terenu. Njihova je dužnost uputiti vlasnike da ishoduju suglasnost od konzervatorskog odjela izolirano za svaki bankomat.

– Intencija, namjera i inicijativa upravnog odjela za komunalne djelatnosti bila je da se, ako je i sam izgled bankomata preagresivan za prostor u kojem se nalazi, pronađe način s ciljem unificiranja izgleda istih, dok konačni sud o tome kako bi se dio njih ipak legalizirao u prostoru onaj dio koji je prihvatljiv kako konzervatorima tako i našim građanima. Na tragu toga mi očekujemo da konzervatori definiraju taj izgled jer komunalni odjel nema ovlasti ni mandat da bi definirao sam izgled bankomata, zaključuje Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...