U “obračun” s bankomatima kreću konzervatori, evidentirano 64 uređaja na Poluotoku!

Kalelarga je u najmanju ruku postala “aleja bankomata”. Bučni uređaji vrištećih boja nalaze na svakih nekoliko metara. Ništa bolja situacija nije ni kada se zađe u sporedne uličice na Poluotoku.

Vrijeme je da se kaže “stop” nagrđivanju stare povijesne jezgre.

Komunalni su redari, kaže nam Robertino Dujela, gradski pročelnik za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, unatrag mjesec dana evidentirali 64 bankomata na ovom malom prostoru.

S njima u “obračun” kreću konzervatori.

– Mi smo još u studenom prošle godine pokrenuli inicijativu, održali sastanak i dogovorili korake u svezi sprječavanja najezde bankomata. Tada je već bilo dogovoreno da će konzervatori po našoj evidenciji dati svoje mišljenje izolirano od bankomata do bankomata i uvjete po kojim uvjetima mogu ostati u prostoru, odnosno na neki način legalizirati se.

Resorno ministarstvo zamolilo je za podršku komunalno redarstvo u dijelu evidentiranja samih bankomata na terenu. Njihova je dužnost uputiti vlasnike da ishoduju suglasnost od konzervatorskog odjela izolirano za svaki bankomat.

– Intencija, namjera i inicijativa upravnog odjela za komunalne djelatnosti bila je da se, ako je i sam izgled bankomata preagresivan za prostor u kojem se nalazi, pronađe način s ciljem unificiranja izgleda istih, dok konačni sud o tome kako bi se dio njih ipak legalizirao u prostoru onaj dio koji je prihvatljiv kako konzervatorima tako i našim građanima. Na tragu toga mi očekujemo da konzervatori definiraju taj izgled jer komunalni odjel nema ovlasti ni mandat da bi definirao sam izgled bankomata, zaključuje Dujela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...