Uz učenike i djelatnike, na odmoru bili i čistači i zdrav razum; Zadarske gimnazije učenike dočekuju uz narkomanske ostatke?!

Prostor oko elitnih gimnazija cijeli je derutan, a okoliš i zelenilo neuređeno. Valjda to nastavničko osoblje koje se prošli tjedan vratilo u škole nije vidjelo, stoji u emailu kojeg smo zaprimili od čitatelja uz dvije fotografije smeća i narkomanskog pribora u dvorištima zadarskih gimnazija.

Iako su do prošlog tjedna nastavnicima i ostalom školskom osoblju trajali ljetni dopusti, na kojima su, na svu sreću, djeca još uvijek, znači li to da je brigu oko okoliša i same školske zgrade uistinu trebalo – zaboraviti?

Zar školsko igralište ne bi moglo biti mjesto okupljanja i igranja djece i u vremenu izvan nastave, pa i za vrijeme ljetnih praznika? Ako je sudeći po ovom primjeru, za djecu u nekim drugim vremenima mjesta nema.

Sramotni prizori lišeni imalo zdravog razuma kada je riječ o okolišu škole trebali bi biti minimalno opomena ako ne i poziv na buđenje, od ravnateljstva škola pa sve do komunalnih službi da se dvorište i okoliš škole dovede čim prije u stanje dostojno djece.

Ironično je kako od škola želimo napraviti mjesto za život, a djecu dočekujemo s narkomanskim iglama. Ili je to možda poruka koju ravnatelji ovih gimnazija šalju kao društveno prihvatljivu, kako djeci tako i njihovim roditeljima i svima ostalima?

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...