Vakula otkrio kada nam se vraćaju vrućine i kakav će biti kraj mjeseca

U četvrtak se očekuje kratkotrajni pljusak na istoku i jugu zemlje, te u petak u sjevernijim krajevima.

Vremenska prognoza za sljedeće dane najavljuje svježinu i vrućine, uzevši da će ponegdje biti još i oborina, a na Jadranu u četvrtak i ‘buretine’, piše Zoran Vakula za HRT.

Očekuje se da će najizraženije svježine biti ujutro. Na Jadranu se očekuje bura, a ponegdje i s olujnim udarima, dok će u unutrašnjosti biti mjestimične magle.

U većem dijelu Hrvatske ponovo će biti vruće, osobito u nedjelju i početkom sljedećeg tjedna. Tada je ponegdje moguć i još jedan toplinski val. Ako dođe do kiše, ona će kratkotrajna. U četvrtak se očekuje kratkotrajni pljusak na istoku i jugu zemlje, te u petak u sjevernijim krajevima.

Sredinom sljedećeg tjedna znatno se povećava vjerojatnost za novu promjenu vremena, kišu i pad temperature. Kao i sada, tada je promjena vremena najvjerojatnije samo prolazna i kratkotrajna.

Dugoročnije vremenske prognoze navode kako dugotrajnijeg, kišovitijeg i hladnijeg razdoblja vjerojatno neće biti u posljednjih deset dana kolovoza, kao ni početkom rujna.

Dugoročnija prognoza pokazuje povećanu vjerojatnost za nastavak iznadprosječnih toplih mjeseci i u nastavku godine, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...