Cestitka_Uskrs

Večeras se u prostorijama općinske vijećnice organizira akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir održat će se u utorak 20. kolovoza u prostoriji vijećnice Općine Vir u vremenu od 15:30 do 19 sati.

Predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković poziva zato sve članove i prijatelje Udruge da u što većem broju pristupe ovoj akciji, a poziv je naravno upućen i brojnim virskim vikendašima i turistima koji u kolovozu tradicionalno sudjeluju u akcijama darivanja krvi.

Općina Vir kao glavni sponzor, destinacijska kompanija Vir turizam s restoranom Kotarina te vrijedni djelatnici Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru i zadarski Crveni križ, također su tradicionalni i neizostavni dio ove lijepe i značajne humanitarne akcije.

Ponosni smo na naše sponzore i sve koji nam pomažu u radu, kao i na našu virsku udrugu koja je jedna od najaktivnijih i najboljih u Zadarskoj županiji. Uspjeli smo stvoriti dobro organiziranu zajednicu darivatelja koja osim darivanja krvi ili upisa u Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica, sudjeluje i na svim drugim humanitarnim akcijama diljem Zadarske županije, kaže predsjednik Vicković.

Tako UDDK Vir s predsjednikom Vickovićem tradicionalno s Udrugom Dobra volja iz Zagreba sudjeluje u organizaciji ljetovanja na Viru za obitelji slabijeg imovinskog stanja, uz suorganizaciju raznih humanitarnih akcija i koncerata, prikupljanja sredstava i potrepština itd. Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi od posebnog je značaja zbog nedostatka krvi svih krvnih grupa u bolnicama – uzrokovanog smanjenim brojem prikupljenih doza – pogotovo na području Splitsko-dalmatinske županije (splitski KBC).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...